AcasăEconomieNicuşor Dan: Primăria Capitalei are în continuare o problemă financiară serioasă, generată...

Nicuşor Dan: Primăria Capitalei are în continuare o problemă financiară serioasă, generată de creşterea costurilor cu energia / Am cerut autorităţilor centrale să ajute şi am cerut consilierilor generali o majorare rezonabilă a preţului gigacaloriei

”Am reamintit în şedinţa de azi (a Consiliului General al Municipiului Bucureşti – n.r.) că Primăria Capitalei are în continuare o problemă financiară serioasă, generată de creşterea costurilor cu energia. Am cerut din nou autorităţilor centrale, în mod public, să ajute Bucureştiul prin subvenţionarea parţială a creşterilor de preţ şi am cerut de asemenea consilierilor generali, din nou, să aibă în vedere o majorare rezonabilă a preţului gigacaloriei care urmează să fie plătit de către cetăţeni”, a scris, luni, pe Facebook, Nicuşor Dan.  

Primarul general afirmă că nu se poate duce ”tot bugetul PMB către subvenţii;”.  

”Avem nevoie şi de bani pentru investiţii, pentru dezvoltare”, a mai afirmat primarul.

Fostul primar al Capitalei Gabriela Firea a afirmat recent că ANRE a aprobat tariful local pentru Termoenergetica, acesta fiind de 980 de lei, dublu faţă de cât era în prezent. 

În replică, primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a acuzat că Gabriela Firea distribuie informaţii false când spune că bucureştenii vor plăti 980 lei pe gigacalorie, deoarece preţul total este de 860 lei per gigacalorie, urmare a scăderii TVA.  

”Dacă ar fi vrut să ajute cu adevărat bucureştenii cărora le plânge de milă, Gabriela Firea şi-ar fi putut exercita poziţia de ministru şi de parlamentar, astfel încât bugetul alocat Bucureştiului prin legea bugetului naţional să acopere creşterea de preţuri la termie suportată de Primărie”, a adăugat Dan. 

Preţul gigacaloriei şi valoarea subvenţiei suortate de primărie trebuie stabilită de către consilierii generali.  
 

  

 

 

 

Ultimele Articole