Nişte români au făcut cea mai economică locuinţă din lume. Întreţinerea costă 18 lei pe an

0
Nişte români au făcut cea mai economică locuinţă din lume. Întreţinerea costă 18 lei pe an

Casa RIA este o construcție de tip P+1, cu o suprafață totală desfășurată de 360 mp. Folosește sistemul Biobuilds straw, dezvoltat integral in-house, care presupune pereți prefabricați, pe structura de lemn ce utilizează paiele drept material izolant, scrie economica.net. 

 

În plus, toate materialele folosite sunt organice și au fost alese pentru a avea emisii minime sau zero de compuși organici volatili (VOC), ceea ce asigură un climat interior sănătos.

 

În exploatarea cotidiană, cea mai specială caracteristică a casei RIA este eficiența sa, consumul de energie pentru încălzire/răcire fiind cu până la 99% mai mic comparativ cu o casă convențională. Sistemul de ventilație cu schimbător de căldură instalat în casa RIA furnizează un flux constant de aer curat, asigurând o dată la două ore împrospătarea volumului total de oxigen din camere, furnizarea de aer proaspăt și menținerea unei temperaturi interioare confortabile. Practic întregul volum de aer din casă este înlocuit cu unul nou la fiecare două ore.