x


  • EUR
    4.8736
    USD
    4.1619
string(16) "instant-articles"

Noi definiții din partea INSP. Ce înseamnă “caz suspect” și “caz probabil” de COVID-19

Institutul Naţional de Sănătate Publică a actualizat definiţiile de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus.

Autor: Mihai Voican | Sursa: ȘTIRILE PROTV | Publicat: 18.09.2020, 19:15

Institutul Naţional de Sănătate Publică a actualizat, vineri, definiţiile de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19).

 

Definiția cazului suspect

 

Caz suspect este, potrivit definiţiilor actualizate de INSP:

* orice persoană cu debut brusc de febră şi tuse sau orice persoană cu debut brusc al oricăror 3 sau mai multe dintre următoarele semne şi simptome: febră, tuse, astenie, cefalee, mialgii, dureri în gât, coriza, dispnee, anorexie / greţuri /
vărsături, diaree, status mental alterat;

* orice persoană cu pneumonie, bronhopneumonie +/- pleurezie;

* orice persoană cu infecţie respiratorie acută severă (SARI) – febră sau istoric de febră şi tuse şi dificultate în respiraţie (scurtarea respiraţiei) şi care necesită spitalizare peste noapte.

Pentru copiii cu vârsta până la 16 ani care prezintă manifestări gastro-intestinale (vărsături, diaree) neasociate cu alimentaţia, se poate suspecta infecţia cu SARS-CoV-2, arată INSP.

Confirmarea promptă a cazului suspect este necesară pentru a asigura, rapid şi eficient, supravegherea epidemiologică a contacţilor, implementarea măsurilor de prevenire şi control al infecţiei, precum şi colectarea informaţiilor epidemiologice şi
clinice relevante, precizează INSP.

 

Articolul integral pe ȘTIRILE PROTV