x


  • EUR
    4.8573
    USD
    4.1038
string(11) "actualitate"

Noi restricții pentru românii care merg cu avionul în Grecia

Turiștii români care sosesc în Grecia cu avionul sunt obligați, începând de marți, să prezinte în aeroport un test negativ pentru coronavirus efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene.

Autor: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 25.07.2020, 16:18

„Începând de marți, 28 iulie 2020, pasagerii zborurilor din Bulgaria și România în Grecia trebuie să aibă un rezultat molecular negativ al testului (PCR) pentru COVID-19, efectuat cu până la 72 de ore înainte de intrarea lor în Grecia *. Acest lucru nu se aplică cetățenilor greci, rezidenților permanenți din Grecia și călătorilor din motive profesionale esențiale”, este mesajul transmis de ministrul de Externe al Greciei.

 

Pasagerii români care ajung în 28 sau 29 iulie și nu au apucat să facă testul înainte de plecarea din țară vor fi testați pe aeroport, la sosire, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe.

 

„Pe baza analizei datelor epidemiologice s-a decis că persoanele din România și Bulgaria care sosesc în Grecia cu avionul vor fi obligate să prezinte un test  PCR negativ pentru coronavirus, care a fost efectuat cu 72 de ore înainte de sosirea lor pe teritoriul Republicii”, anunță guvernul elen.

Măsura intră în vigoare din dimineața zilei de 28 iulie și va fi valabilă până pe 4 august.