AcasăGeneralNoi tensiuni între SUA şi Rusia. Un avion rus a interceptat un...

Noi tensiuni între SUA şi Rusia. Un avion rus a interceptat un US Air Force

Un avion de tip RC-135 al US Air Force efectua un zbor de rutină în spațiul aerian internațional când a fost interceptat de un Suhoi-27, a precizat Departamentul american al Apărării, în timp ce incidentele de acest fel se succed între armata rusă și cea americană, informează Reuters citată de Agerpres.

 

Potrivit postului american de televiziune CNN, avionul Su-27 a efectuat un luping deasupra aparatului american, de care s-a apropiat la o distanță de circa 30 de metri.

 

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Bill Urban, a acuzat într-un comunicat un incident capabil “să aducă grave prejudicii tuturor echipajelor implicate” și “să provoace inutil o escaladare a tensiunilor între țări”.

 

Un incident similar a opus cele două armate la jumătatea lunii aprilie în Marea Baltică, când două avioane de luptă Suhoi-24 au simulat manevre de atac în apropierea distrugătorului lansator de rachete american USS Donald Cook.

 

Moscova a denunțat provocarea Statelor Unite de a trimite USS Donald Cook să navigheze în apropierea frontiere ruse din Marea Baltică.

Ultimele Articole