Noile impozite locale pe clădiri ar putea fi amânate. Premierul Ciucă: Analizăm în coaliție să prorogăm termenul

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat marți la Ovidiu că liderii coaliției de guvernare discută amânarea noilor impozite locale pe clădiri, prevăzute în codul fiscal.

El a spus că această propunere a fost făcută de asociațiile primarilor de comune, orașe și municipii, care au reclamat dificultatea implementării noilor prevederi legale adoptate în vara acestui an.

”Mecanismul e cât se poate de complicat și nu există timpul necesar pentru corelarea între normele prevăzute în grilele notariale și cele ale administrației locale. Am preluat propunerea și a rămas ca împreună cu colegii din coaliție să analizăm și în funcție de decizia luată în coaliție să prorogăm termenul”, a spus premierul Ciucă.

Reamintim că noile reglementări fiscale prevăd creșterea taxelor și impozitelor locale.

Modificarea modului de calcul al impozitării pe proprietate, schimbare adoptată recent de Guvern odată cu avalanșa de modificări fiscale, va duce la dublarea impozitului pentru un apartament din București și la creșteri de 3-4 ori la Cluj, arată o analiză publicată pe blog de Adrian Vascu, vicepreședinte al Asociației Evaluatorilor Autorizați din România (ANEVAR) și prezentată de Economedia.ro.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri