AcasăExterneNoile puteri financiare ale lumii se mută în Asia

Noile puteri financiare ale lumii se mută în Asia

Business Insider prezintă o listă a celor mai puternice centre financiare din zonele emergente ale lumii care au fost cel mai bine cotate în cadrul Indicelui Centrelor Financiare Globale, publicat în luna martie, afirmând că acestea sunt pe cale să devină următoarea generație de puteri financiare.

 

Clasamentul ia în considerare cinci caracteristici: mediul de afaceri, dezvoltarea sectorului financiar, infrastructura, capitalul uman, imaginea și factorii generali. Punctajul obținut reprezintă o parte din punctajul total disponibil de 1.000.

 

Iată lista celor mai puternice zece centre financiare din statele emergente care amenință să detroneze vechile centre financiare.

 

1. Seoul, Coreea de Sud: 724 puncte. Cu o îmbunătățire ușoară față de scorul de anul trecut, capitala Coreei de Sud se situează în continuare în topul listei celor mai puternice capitale financiare din lumea emergentă.

 

2. Dubai, Emiratele Arabe Unite: 704 puncte. Orașul emirat a urcat în clasament, depășind Shanghaiul pentru a ocupa a doua poziție în top.

 

3. Shanghai, China: 698 puncte. Capitala financiară a Chinei a pierdut teren anul acesta, fiind supusă și unei concurențe mari din partea altor orașe chineze.

 

4. Doha: 695 puncte. Capitala statului Qatar este depășită doar de un singur oraș din Orientul Mijlociu.

 

5. Shenzen: 689 puncte. Acest oraș chinez într-o permanentă creștere amenință serios poziția Shanghaiului, pierzând foarte puține puncte în fața acestuia.

 

6. Busan, Coreea de Sud: 690 puncte. Acest oraș port este din ce în ce mai puternic, păstrându-și locul în clasament comparativ cu anul trecut. Este al doilea cel mai important centru financiar din estul Asiei, cu excepția Chinei.

 

7. Taipei, Taiwan: 686 puncte. Aceasta metropolă taiwaneză a pierdut un loc raportat la clasamentul anterior.

 

8. Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite: 679 puncte. Capitala Emiratelor Arabe Unite își construiește un nume puternic în gestionarea marilor averi, printre alte activități.

 

9. Beijing, China: 676 puncte. Capitala Chinei se menține pe aceeași poziție ca și anul trecut, fiind pe al treilea loc printre centrele financiare ale Chinei, arătând influența în creștere a întregii țări.

 

10. Sao Paulo, Brazilia: 672. Acest oraș sud-american este singura localitate din afara Asiei care a intrat în top 10 cele mai puternice centre financiare din statele emergente. Puterea sa este, însă, în creștere, având în vedere că anul acesta a urcat 12 poziții în clasament.

Ultimele Articole