Notele din liceu ale lui Cîțu, secret de stat. Premierul s-a lăudat că fost olimpic

0
76

Colegiul Energetic Ramnicu Valcea refuza sa puna la dispozitia presei fisa matricola a lui Florin Citu. Premierul s-a laudat saptamana trecuta  a fost la olimpiade, negand informatiile conform carora ar fi luat nota 4 la treapta a doua la liceu.

Publicatia Investigatoria a solicitat fisa matricola a lui Citu, insa colegiul a refuzat sa-i prezinte notele.

„Daca in cazul altor oameni politici, precum Viorica Dancila sau Liviu Dragnea, documente similare au putut fi obtinute de presa, la Florin Citu, lucrurile sunt mult mai complicate. Exista speculatii legate de faptul ca acesta n-ar fi fost un elev tocmai stralucit, ceea ce pune sub semnul indoielii meritele care i-au directionat drumul catre scolarizarea din SUA.

Investigatoria a solicitat Colegiului Energetic Ramnicu Valcea o copie a foii matricole a lui Florin Citu, semnalizand unitatii de invatamant ca GDPR-ul nu poate fi considerat o problema in acest caz, de vreme ce singurele informatii necesare publicului sunt performantele scolare ale premierului, celelalte date cu caracter personal ce apar in cuprinsul fisei putand fi anonimizate”, noteaza Investigatoria.

Insa colegiul a refuzat solicitarea:  „Nu va putem pune la dispozitie documentul solicitat, deoarece nu se incadreaza in categoria documentelor de interes public pe care unitatea de invatamant vi le poate furniza”.

Prim-ministru Florin Citu a declarat joi ca informatiile conform carora ar fi luat nota 4 la treapta a doua la liceu sau ca ar fi incercat sa intre la Academia de Studii Economice (ASE) din Bucuresti reprezinta stiri false.

„Nu am luat 4, sa stiti, la treapta a doua. Nu stiu ce e stirea asta, dar nu am luat 4 la treapta a doua. Nu, eram cu matematica, fizica, engleza… aici eram mai sus. Restul – eram la mijloc. (…) Am fost si la olimpiada si la engleza si la fizica, parca. (…) Nu am dat niciodata la ASE. Si asta e o stire foarte bizara. Nu am dat niciodata la ASE in Romania”, a spus Citu, la TVR 1.

Totodata, premierul a rememorat un episod din perioada liceului, cand si-a taiat blugii cumparati din targ de la Timisoara, deoarece dorea sa semene cu membrii trupelor de rock.

 

„Da, bineinteles, (eram, n.r.) rocker. Tin minte ca imi cumparasera niste blugi de la Timisoara. Am fost cu mama – Dumnezeu sa o ierte – am fost la Timisoara, cu trenul si mi-am luat blugi. Pentru ca asa era pe vremea lui Ceausescu, te duceai si iti luai blugi de la Timisoara, din targ, de la sarbi. Si am venit cu ei acasa si primul lucru – i-am taiat cu lama, ca asa vazusem eu pe MTV. Nu stiu care dintre formatii, cred ca Metallica – aveau blugii taiati. Si am luat blugii si i-am taiat si eu, ca ei. Bineinteles ca am avut un scandal monstru acasa. Pe strada te oprea politia daca aveai blugii taiati si asa mai departe. Deci, erau probleme”, a spus el, citat de Agerpres.

Florin Citu a marturisit ca regreta faptul ca nu si-a dat haina jos, luni, in momentul in care s-a aflat alaturi de elevi, in curtea Liceului Gheorghe Lazar, cu ocazia deschiderii noului an scolar.

„Mi-am dat seama dupa aceea ca trebuia sa imi dau haina jos, pentru ca era mult mai relaxant. Asa, in costum, mai complicat sa canti… Doua melodii ale celor de la Voltaj foarte bune”, a spus el.

Intrebat daca va merge in Vama Veche, a replicat ca nu a avut timp, deoarece a avut o vara „mai complicata”, din cauza campaniei din PNL, a PNRR si a programului de guvernare.

„Trebuie sa ma duc la Corbu, acum. Nu stiu daca PSD-istii stiu unde e Corbu. (…) Cand o sa ajung, o sa vedeti pe Instagram. Ce pot sa va spun de acum este ca mie imi plac rasariturile de soare in Vama Veche. Deci cine vrea sa ma vada acolo trebuie sa vina dimineata, nu seara”, a spus Citu.