Nou record de piraterie online pentru cel mai recent episod din „Urzeala Tronurilor”

Astfel, acest episod a generat 170.000 de descărcări online simultane pe platformele de partajări de fişiere de tipul BitTorrent, în orele de după difuzarea show-ului în Statele Unite, informează hollywoodreporter.com.

 

Totodată, peste 5,4 milioane de abonaţi HBO au urmărit ultimul episod din cel de-al treilea sezon al serialului „Urzeala Tronurilor”, difuzat duminică seară în America de Nord.


Acest episod a generat un număr record de descărcări online simultane. În primele 24 de ore de după difuzarea episodului pe micile ecrane, peste 1 milion de persoane l-au descărcat deja – doborând toate recordurile precedente pentru un serial de televiziune.

 

Pirateria online nu este deloc un fapt neobişnuit pentru serialul „Urzeala Tronurilor”. Reprezentanţii site-ului TorrentFreak au anunţat anterior că show-ul produs de HBO a fost cel mai piratat serial de televiziune din 2012, cu o medie de 4,28 milioane de descărcări online pe episod. De atunci, acest record a fost doborât de primul episod din cel de-al treilea sezon al serialului, difuzat la începutul lunii aprilie.

În ciuda pirateriei online, serialul „Urzeala Tronurilor” înregistrează o audienţă tot mai mare. Postul HBO a anunţat, luni, că, graţie unei audienţe medii de 13,6 milioane de telespectatori pe episod, „Urzeala Tronurilor” a depăşit serialul „True Blood” şi a devenit cel mai urmărit serial HBO dintre toate producţiile aflate încă în grila de difuzare. „Urzeala Tronurilor” este depăşit doar de serialul „Clanul Soprano” în topul celor mai vizualizate producţii originale HBO.

 

La începutul lunii aprilie, postul HBO a anunţat că serialul „Urzeala Tronurilor” va continua cu un al patrulea sezon, care va avea 10 episoade şi va fi difuzat în 2014.

 

Inspirat din seria de romane „Cântec de gheaţă şi foc/ A Song of Ice and Fire”, de George R. R. Martin, serialul original HBO „Urzeala tronurilor” are o acţiune centrată vag în secolul al XV-lea, într-un regat fictiv numit Westeros. Magicul, epicul şi fantasticul vin în completarea acţiunii din „Urzeala tronurilor”.

 

Seria „Cântec de gheaţă şi foc” („A Song of Ice and Fire”) este o fantezie epică scrisă de romancierul şi scenaristul american George R. R. Martin. Acesta a început să lucreze la această serie în 1991, primul volum fiind publicat în 1996. Planificată iniţial ca trilogie, seria cuprinde până în prezent cinci romane publicate şi încă două aflate în stadiul de proiect. Romanele din această serie au fost traduse în peste 20 de limbi şi s-au vândut în peste 15 milioane de copii pe plan mondial.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed