Nouă filme spirituale de văzut pe NETFLIX, de Paște

0
27

Netflix oferă fanilor filmului cu subiect religios mai multe producții interesante în această  perioadă. ”Când viața se complică, apelează cu încredere la credință. Aceste filme de familie explorează tărâmuri spirituale și prezintă povești care inspiră”, susțin oficialii Netflix. Este vorba de mini-seria Jesus Code (2015), O săptămână în lumina soarelui (2021), Șapte Ani în Tibet (1997), Baraca (2017), Edir Macedo: Nimic de Pierdut (2018), Îngerul Domnului 2 (2016), Voci Divine (2020), Cuvântul (1943), Pelerinaj la Kevalaer (1920).

 

 

Documentarul Jesus Code este împărțit în șase episoade în care oamenii de știință analizeă artefacte despre care se spune că sunt din vremea lui Isus. Primul episod, de exemplu, este dedicat analizei giulgiului din Torino, altul investighează evanghelia după Maria pentru a afla informații despre Maria Magdalena, iar într-un altul se vorbește despre oasele lui Ioan Botezătorul etc.

 

Netflix, ofertă din 2021

O Săptămână în Lumina Soarelui, producție din acest an, prezintă povestea adolescentului Will Hawkins, jucat de Kevin Quinn, care are de luat o decizie majoră în viață: ori merge la școala de corecție pentru că a avut câteva incidente cu legea, ori se duce într-o tabără creștină. Își face curaj și merge în tabără, loc unde descoperă pe  neașteptate dragostea, prietenia și un loc unde se simte bine.

 

 

Citește și: Netflix verifică utilizatorii care folosesc acelaşi cont

Șapte Ani de Tibet, pe Netflix
Șapte Ani în Tibet aproape că a devenit un clasic al cinematografiei. Producția, regizată de Jean-Jacques Annaud și cu Brad Pitt în rol principal, este bazată pe cartea cu același nume din 1952 scrisă de alpinistul austriac Heinrich Harrer care relatează experiențele sale trăite în Tibet între 1944 și 1951. Prietenia cu Dalai Lama i-a schimbat complet viziunea asupra vieții.
O poveste bună de urmărit de Paște
Baraca este un film despre călătoria spirituală a unui tată. După o tragedie în familie, Mack Phillips (Sam Worthington) se afundă într-o depresie cruntă însă o scrisoare misterioasă îl duce către o cabană abandonată într-o fundătură a Oregonului. Acolo întâlnește un trio enigmatic de la care descoperă descoperă adevăruri importante care vor transforma înțelegerea tragediei sale și îi vor schimba viața pentru totdeauna.
Putere și religie
Edir Macedo: Nimic de Pierdut este un film brazilian care prezintă povestea fondatorului Bisericii Universale a Împărăției lui Dumnezeu și proprietarul rețelei Record TV. Producția este finanțată chiar de pastor, cu banii participanților la biserica sa privată, pentru a-l arăta într-o lumină pozitivă, în timp ce în realitate a devenit miliardar, ajungând cel mai bogat pastor din lume, prin exploatarea credinței celor săraci.
Voci Divine este un serial documentar religios ce prezintă povestea episcopului Ezekiel Williams care creează un cor de gospel motivațional și nonconformist, cu ajutorul nepotului său superstar, Pharrell.

Comedie pentru sărbători

Îngerul Domnului 2 este o comedie din Republica Cehă. Un înger frustrat și omologul lui drăcesc trebuie să se amestece printre oameni pentru a găsi un măr pierdut, cules în grabă din pomul cunoașterii al lui Dumnezeu. Petronel, care lucrează la porțile Raiului, este încrezător că merită o funcție mai bună. Urie, diavolul, îl ispitește. Tot ce știe Petronel este să culeagă mărul din arborele cunoașterii. Doar că acel măr devine motiv de ceartă între Petronel și Urie, iar rezultatele sunt catastrofale.

Netflix, ofertă de filme clasice

Netflix are și două oferte din zona filmului suedez clasic. Prima dintre ele, Cuvântul, arată cum conflictele interne și credințele religioase diferite creează o stare tensionată între un tată și cei trei fii ai săi, mai ales când unul dintre ei așteaptă un nou copil. Actorul principal este Victor Sjöström, un star al cinematografiei nordice vechi. A doua ofertă este Pelerinaj la Kevalaer, un film mut. Demoralizat de pierderea iubitei sale, un tânăr e luat într-un pelerinaj religios de mama sa, care se roagă ca Maica Domnului să-l aline.