AcasăEconomieNoul CEO al FTX: Nu am văzut niciodată ”un eşec atât de...

Noul CEO al FTX: Nu am văzut niciodată ”un eşec atât de complet al controalelor corporative”

Ray a fost anterior director general al grupului falimentar Enron, după implozia titanului energetic.

În dosar, Ray a dezvăluit că ”nu are încredere” în acurateţea bilanţurilor FTX şi compania soră Alameda Research, scriind că acestea au fost ”neauditate şi produse în timp ce debitorii [FTX] erau controlaţi de domnul Bankman.

Documentul este o declaraţie din partea lui Ray în noul său rol de CEO al FTX şi al entităţilor asociate, care a depus faliment săptămâna trecută, într-o implozie care a zguduit lumea cripto şi investitorii.

Ray i-a criticat dur pe Bankman-Fried şi echipa sa de management pentru ceea ce au fost descrise drept controale neglijente ale sistemelor şi conformităţii cu reglementările.

”Concentrarea controlului în mâinile unui grup foarte mic de indivizi neexperimentaţi, nesofisticaţi şi posibil compromişi” a fost fără precedent, a spus fostul şef al Enron.

Ray a spus că o ”parte substanţială” a activelor deţinute de FTX ar putea fi ”dispărute sau furate”, în urma unor rapoarte larg răspândite pe reţelele sociale despre furtul a sute de milioane de criptomonede.

Coordonând cu autorităţile de reglementare, a scris Ray, procesul de faliment în cadrul legii Capitolul 11 ​​va examina acţiunile lui Bankman-Fried în legătură cu prăbuşirea FTX.

În mod alarmant, Ray a scris că o parte din misiunea sa ar fi să implementeze controale şi standarde corporative de bază, cum ar fi ”contabilitatea, auditul, managementul numerarului, securitatea cibernetică, resursele umane, managementul riscurilor, protecţia datelor şi alte sisteme care nu existau într-un grad adecvat înainte de numirea mea.”

”Practicile de management ale lui Bankman-Fried şi FTX au inclus utilizarea unui cont de e-mail de grup nesecurizat ca utilizator root, pentru a accesa chei private confidenţiale şi date critice sensibile pentru companiile Grupului FTX din întreaga lume, absenţa reconcilierii zilnice a poziţiilor pe blockchain, utilizarea software-ului pentru a ascunde utilizarea abuzivă a fondurilor clienţilor.”

Bankman-Fried nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

În mod similar, software-ul sofisticat a fost folosit pentru a ascunde poziţiile false şi frauduloase ale clienţilor în prăbuşirea din 2008 a schemei Ponzi a lui Bernie Madoff.

FTX lucrează în prezent pentru a contabiliza o declaraţie exactă a numerarului şi a activelor cripto.

Ray a spus că nu ar fi ”potrivit ca părţile interesate sau Curtea să se bazeze pe situaţiile financiare auditate ca o indicaţie fiabilă a circumstanţelor financiare” ale FTX.

 

Ultimele Articole