Noul lider al organizației teroriste Stat Islamic, capturat de turci într-un raid în Istanbul – Bloomberg

Poliția antiteroristă și agenții de informații au reținut un bărbat despre care se crede că ar conduce gruparea jihadistă de când precedentul șef al acesteia a fost ucis într-o operațiune americană în Siria, în februarie, au declarat oficialii, care au cerut să nu fie identificați din cauza caracterului sensibil al subiectului.

Site-ul turc de știri OdaTV l-a identificat pe bărbatul arestat ca fiind Abu al-Hassan al-Qurayshi, fără a preciza cum a obținut informația.

Statul Islamic a confirmat joi moartea liderului său Abu Ibrahim Al-Hashemi Al-Quraishi și a purtătorului său de cuvânt Abu Hamza Al-Quraishi și a anunțat că noul lider este Abu Al-Hassan Al-Hashemi Al-Quraishi.

Abu Ibrahim Al-Hashemi, un erudit religios și soldat în armata fostului lider irakian Saddam Hussein, care a condus gruparea din umbră puțin peste doi ani, a murit într-un raid al forțelor speciale americane în nordul Siriei în februarie, când a detonat o bombă care i-a ucis pe el și membrii familiei lui.

Moartea lui lui, la vârsta de 45 de ani, a fost o altă lovitură zdrobitoare pentru Statul Islamic la doi ani după ce gruparea musulmană sunnită violentă l-a pierdut pe vechiul lider Abu Bakr al-Baghdadi într-un raid similar în 2019.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed