Noul ministru al Justiţiei, Robert Cazanciuc, a depus jurământul la Palatul Cotroceni

0
Noul ministru al Justiţiei, Robert Cazanciuc, a depus jurământul la Palatul Cotroceni

La ceremonie au asistat preşedintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta, preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului, Valeriu Zgonea şi Crin Antonescu, şi membri ai Guvernului.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, în cursul dimineţii de luni, decretul pentru numirea lui Robert Cazanciuc în funcţia de ministru al Justiţiei.

După ceremonia de învestire de la Palatul Cotroceni, va urma ceremonia de instalare a lui Cazanciuc în funcţia de ministru al Justiţiei, ce va fi organizată la minister la ora 19.15, în prezenţa premierului Victor Ponta.

 

Premierul Victor Ponta l-a desemnat, pe 11 aprilie, pe Robert Cazanciuc în funcţia de ministru al Justiţiei, deţinută interimar chiar de şeful Guvernului.

 

În aceeaşi zi, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul prin care Cazanciuc, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, se eliberează din funcţie, ca urmare a demisiei. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de demisia lui Robert Cazanciuc din funcţia de procuror.

 

Robert Cazanciuc a fost procuror din 1996 şi secretar general la Ministerul Afacerilor Externe din 2009.

 

Robert Cazanciuc are, potrivit ultimei sale declaraţii de avere, un apartament în Bucureşti, o casă la Chitila şi două maşini, dar şi un credit la bancă în valoare de 108.000 de euro.