x


  • EUR
    4.8700
    USD
    3.9468
string(13) "sportsanatate"

Noul ministru al Sporturilor vrea ca orele la școală să înceapă în fiecare zi cu mișcare

Carol Eduard Novak spune că elevii ar trebui să înceapă fiecare zi de școală cu 45 de minute de mișcare și nutriție. Își propune să obțină acest lucru în decurs de un an.

Autor: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 29.12.2020, 11:30

„Îmi doresc ca fiecare copil să știe să înoate, să patineze. Minim. Și trebuie implicat sistemul educațional în sport. Haide să găsim altă formulă de educație fizică, 45 de minute de stretching plus nutriție. Eu aș pune prima oră să începem de aici, prima oră în fiecare zi 45 de minute de gimnastică și nutriție, dupa aceea suntem fresh, putem să începem să învățăm”, a spus ministrul Sportului, la Digi24.

A doua tranșă de vaccinuri anti-COVID a ajuns la București

 

 

El a dat exemplul fostului primar din Miercurea Ciuc, care a cerut școlilor ca fiecare clasă să meargă săptămânal cu copiii la înot și o dată la patinaj.

BOC și primarii au declanșat primul ATAC la Guvernul Cîțu!

Ministrului i se pare nepotrivit modul în care unii profesori de sport au ales să-și desfășoare activitatea și să le pună note elevilor în pandemie – le cer să facă în casă sărituri și exerciții specifice unei săli de sport și să se înregistreze. Eduard Novak spune că a văzut asta inclusiv la copiii săi, pe care îi aude sărind în camera lor. Și în acest caz, ministrul spune că ar fi fost mai eficiente niște exerciții simple de gimnastică.

„Nu are sens. Sărituri? Pentru ce? Poți să faci altceva. Soțiile noastre se uită la gimnastică pe YouTube, poate să facă abdomene sau orice, simplu, simplu, numai ca să învățăm să ne mișcăm, aceasta este prima fază. După aceea, putem să trecem la altă fază. Să învățăm să ne mișcăm periodic. Acu, lumea virtuală ne fură”, a punctat Eduard Novak.

Carol Eduard Novak este singurul campion paralimpic al României și susține că nu renunță la activitatea sportivă pe durata mandatului.