x


  • EUR
    4.8573
    USD
    4.1038
string(8) "economie"

Noul ministru francez al Mediului va insista pentru oprirea temporară a deschiderii unor noi depozite folosite de afaceri online precum Amazon

Autor: Money.ro | Sursa: news.ro | Publicat: 24.07.2020, 7:37

Pompili, care a fost numită în funcţia de ministru în cadru unei remanieri a guvernului de către preşedintele Emmanuel Macron din această lună, a afirmat că acest moratoriu ar fi pentru o perioadă de câteva luni şi ar avea rolul să permită o discuţie largă referitoare la sectorul comerţului cu amănuntul.

”Nu este o armă împotriva Amazon”, a afirmat Pompili la postul de radio France Inter.

Amazon intenţiona să deschidă noi depozite în Franţa, pe termen scurt şi mediu.

Pompili a afirmat că vrea să protejeze micile afaceri de retail şi să le ajute să supravieţuiască expansiunii majore a rivalilor de comerţ electronic. Aceasta a spus că iniţiativa a fost discutată cu alţi miniştri, dar că guvernul nu a luat încă măsuri concrete.

Moratoriul ar permite solicitarea unui raport parlamentar pentru a investiga impactul avut de planurile referitoare la depozite asupra locurilor de muncă şi asupra comunităţilor locale.

Amazon a întâmpinat probleme în  Franţa în timpul pandemiei, după un conflict cu sindicatele referitor la măsurile de siguranţă, care a obligat grupul să îşi închidă cele şase depozite timp de câteva săptămâni şi să restrângă sau să amâne unele livrări.