x


  • EUR
    4.7432
    USD
    4.2921
string(16) "instant-articles"

Noul şef al Pentagonului, mesaj îngrijorător pentru Europa de Est

Noul șef al Pentagonului, Patrick Shanahan, care i-a succedat marți lui Jim Mattis, a pus China în fruntea priorităților sale, excluzând Rusia din topul grijilor SUA.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 03.01.2019, 8:56

Noul șef al Pentagonului, Patrick Shanahan, care i-a succedat marți lui Jim Mattis, a pus China în fruntea priorităților sale, a arătat miercuri un oficial din ministerul american al apărării, citat de Rador.

 

Fost cadru la Boeing, însărcinat din 2017 de Mattis să amelioreze procesul de achiziții al Pentagonului, Patrick Shanahan nu are nicio experiență politică.

 

În timpul unei reuniuni din cursul dimineții cu principalii oficiali ai Pentagonului, Shanahan “a spus echipei să-și concentreze eforturile pe punerea în practică a strategiei de apărare națională”, elaborată de predecesorul lui, Jim Mattis, a precizat acest oficial sub acoperirea anonimatului.

 

Ministrul interimar le-a spus: “Țineți minte: China, China, China”, a adăugat el, indicând o orientare ușor diferită de cea al lui Mattis, care a demisionat pe 20 decembrie din cauza dezacordurilor profunde cu președintele Donald Trump și care desemnase China, dar și Rusia, ca principalii adversari ai Statelor Unite.

 

“În 2019, strategia de apărare națională va rămâne ghidul nostru”, a scris pe Twitter dl Shanahan în cursul dimineții.