AcasăEconomieNovavax şi-a înjumătăţit previziunile privind veniturile anuale, deoarece nu se aşteaptă la...

Novavax şi-a înjumătăţit previziunile privind veniturile anuale, deoarece nu se aşteaptă la noi vânzări ale vaccinului său pentru Covid-19 în Statele Unite

Compania se aşteaptă pentru 2022 la venituri totale cuprinse în intervalul de 2 miliarde de dolari până la 2,3 miliarde de dolari, în comparaţie cu estimarea anterioară de 4 miliarde de dolari până la 5 miliarde de dolari.

Luna trecută, vaccinul pentru Covid-19 al Novavax a fost autorizat pentru a fi utilizată în rândul adulţilor din Statele Unite, unde a fost văzut ca stimulând adoptarea de către cei sceptici faţă de tehnologia inovatoare ARN mesager de la liderii de piaţă Pfizer şi Moderna.

Cu toate acestea, doar 7.381 de doze de vaccin Novavax au fost administrate până acum în ţară, potrivit ultimelor date guvernamentale.

”Cred că am întârziat pe piaţă, iar vaccinarea în SUA a fost determinată de ceea ce era disponibil şi s-a dovedit a funcţiona, vaccinurile ARNm”, a spus directorul general al Novavax, Stanley Erck.

Perspectivele sumbre reprezintă cel mai recent eşec pentru vaccinul pe bază de proteine al ​​Novavax, care a fost afectat de probleme de producţie, întârzieri de reglementare şi adoptare lentă pe pieţele cheie precum Europa.

Novavax a mai spus că nu se aşteaptă să primească o comandă în 2022 de la unitatea COVAX, care este susţinută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi alianţa globală de vaccinuri Gavi.

Compania a spus că nu a observat nicio reducere a comenzilor şi că se aşteaptă să livreze mai multe doze în a doua jumătate a anului şi în 2023, deoarece clienţii îşi distribuie comenzile pe fondul surplusului de aprovizionare.

De la 1 iulie, Novavax a generat venituri de peste 400 de milioane de dolari.

Comentariile vin în momentul în care cumpărătorii, inclusiv COVAX şi Uniunea Europeană, cer producătorilor să întârzie sau să reducă livrările de vaccinuri, oferta depăşind cererea.

Săptămâna trecută, şi Moderna a suferit un eşec, din cauza comenzilor anulate din ţările cu venituri mici şi medii prin programul COVAX.

Acţiunile Novavax au scăzut cu 33% în urma informaţiilor.

 

Ultimele Articole