Nu eşti mulţumit de outcome-ul afacerii tale? Află cum poţi extinde venitul afacerii tale simplu şi la îndemână

O afacere vine cu multe provocări. Dacă ai reușit să treci peste etapa lansării, e esențial să îți păstrezi pragmatismul și pentru dezvoltarea și menținerea ei. Fiecare etapă trebuie susținută dacă vrei ca veniturile afacerii tale să nu se plafoneze, ci din contră, să crească. Dacă totuși ai ajuns în punctul în care businessul tău stagnează, este necesar să abordezi o nouă strategie. Ai făcut eforturi financiare, umane și tehnologice și totuși rezultatele nu sunt așa cum ți le imaginai. Desigur, o nouă strategie poate părea înspăimântătoare și copleșitoare mai ales dacă simți că ești în punctul în care resursele tale sunt limitate după atâtea investiții. În lipsa unui sprijin, antreprenoriatul poate fi descurajat de amploarea activității sau a dificultățiilor întâmpinate în contextul menținerii stabilității afacerii.  

Cu toate acestea, există soluții la care poți apela și fii sigur că există și alți antreprenori care au trecut prin situații asemănătoare. Printre principalele greșeli care duc la plafonarea sau scăderea veniturilor afacerii se numără administrația precară a resurselor financiare, lipsa unui plan și a unei strategii clare, accesul dificil la finanțare, dar nu în ultimul rând, câștigarea noilor cumpărători și fidelizarea clienților. 

Afacerile eșuează în primii ani de la lansare din cauza lipsei unei gestiuni clare ale resurselor financiare. Adesea, proprietarii de afaceri nu își separă conturile companiei de cele personale , motiv pentru care tind să confunde destinațiile financiare. Mai mult, în lipsa unor rezerve sau a altor planuri de back-up, antreprenorii se simt nevoiți să apeleze la surse externe de finanțare pentru a acoperi costurile și a asigura continuitatea afacerii, fără să conștientizeze datoriile care de fapt duc spre sacrificarea businessului.  

În privința planului de afaceri, există posibilitatea ca strategia pionieră să își piardă pe parcursul dezvoltării businessului efectul și să nu se mai alinieze cu obiectivele. Din acest motiv, este esențial să dedici timp constant pentru stabilirea și, eventual, modificarea strategiilor. 

Unul dintre cele mai mai importante aspecte care țin afacerea în viață este, nesurprinzător, atragerea și câștigarea clienților. Un portofoliu de clienți satisfăcuți pe deplin va contribui la dezvoltarea afacerii. Dacă simți că ești în impas și că afacerea ta nu mai primește atât de multă vizibilitate sau din contră, ești într-un punct în care simți că businessul este înfloritor și vrei să îl duci la următoarea etapă, există o variantă la îndemână și necostisitoare. Fie că ai activat până acum în mediul virtual sau nu, prin propriul magazin online, o nouă posibilitate de dezvoltare este chiar lângă tine. Spațiile comerciale clasice au devenit acum Marketplaceurile online. Acest tip de business, care a luat avânt în ultimii ani, îți oferă posibilitatea să accesezi o bază foarte mare de clienți activi dar îți facilitează în același timp si vânzarea prin strategii eficiente de marketing digital.   

Afacerea ta îti va mulțumi pentru abordarea strategiei de listare pe marketplace – practic este varianta în care ideea ta de afacere se poate dezvolta de la sine, printr-o bază de clienti care deja sunt pregătiți să îți cumpere produsele. Tot ce trebuie să faci este să le listezi. Costurile se traduc printr-un comision pe care îl oferi spațiului de vânzare online.  

O afacere nu trebuie să fie un stres, iar o strategie corectă nu presupune o investiție mare. Există multe idei de afaceri profitabile care, cu bani puțini, funcționează încredibil. Asta pentru că mediul de viitor este cel online, acolo unde si businessul tău ar trebui să fie, dacă îți dorești să te numeri și tu printre afacerile de viitor. 

Infinity Marketplace este soluția de care ai putea avea nevoie, iar cumpărătorii sunt nerăbdători să îți vadă produsele. Ai curaj să schimbi strategia și listează-ți produsele pe marketplaceul online. Tot ce trebuie să faci ulterior este să urmărești cum cifra ta de afaceri crește, datorită unei simple idei de redirecționare. 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri