x


  • EUR
    4.8316
    USD
    4.0780
string(16) "instant-articles"

NU mai are nicio șansă! Trump PLEACĂ de la Casa Albă

Donald Trump ar pierde într-o confruntare cu orice dintre candidaţii aflaţi acum în procesul de selecţie din cadrul Partidului Democrat, conform unui sondaj realizat de Universitatea Quinnipiac, informează Newsweek.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 02.09.2019, 14:56

Fostul vicepreşedinte Joe Biden şi senatorul independent Bernie Sanders ar obţine victoria fără prea mari probleme, câştigând 54 şi respectiv 53 de procente la nivel naţional. La o astfel de diferenţă, Joe Biden şi Bernie Sanders sunt candidaţii cu cele mai mari şanse de a obţine o victorie decisivă în scrutinul prezidenţial de anul viitor.

 

Dar nici ceilalţi candidaţi la nominalizarea Partidului Democrat nu stau rău în sondaj împotriva lui Trump. Senatoarea Elizabeth Warren ar câştiga şi ea 52% dintre voturile la nivel naţional, spre deosebire scorul potenţial al lui Trump de 40%. Colega ei senatoare, Kamala Harris ar obţine acelaşi scor, în timp ce primarul oraşului South Bend din Indiana, Pete Buttigieg, noua speranţă a Partidului Democrat l-ar înfrânge pe Trump cu o diferenţă de 9 procente.

 

„În confruntări ipotetice între Preşedintele Trump şi cei cinci candidaţi democraţi de top, numărul cheie este 40 – este maximul pe care îl poate obţine Trump, indiferent de contracandidatul său. Acest procent se apropie de gradul de încredere al populaţiei în preşedinte, care a rămas în aceeaşi zonă încă de la alegerea sa”, a declarat Mary Snow, analist al Universităţii care a făcut public sondajul.