x


  • EUR
    4.8573
    USD
    4.1038
string(11) "actualitate"

Nu mai scăpăm de coronavirus! A suferit prea multe mutații. Streinu Cercel a spus totul

Dacă odată cu relaxarea măsurilor ne gândeam că pandemia se află aproape de final, acest lucru nu se va întâmpla prea curând.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 30.07.2020, 20:06

Profesorul Adrain Streinu-Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş” din Capitală, susține că noul coronavirus nu va dispărea prea curând, iar acest lucru se datorează numărului de mutații pe care a început să îl dezvolte de la debutul său și până în prezent.

“Acest virus SARS-CoV-2 nu are de gând să iasă prea curând din circulaţie – nivelul mare de mutaţii pe care a început să şi-l dezvolte.

Chiar în această dimineaţă, am citit un articol care urmează să fie rapid publicat, cu multitudinea de mutaţii pe care le are la nivel de structură de spike, peste 38 de variante, care se pare că asociază un grad de infectivitate şi de severitate mai mare bolilor pe care le induc.

Este foarte adevărat că aceste mutaţii au fost izolate de la Spitalul Pitie-Salpetriere din Paris”, a afirmat prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, potrivit agerpres.

Legat de situația bolnavilor care s-au internat la Institutul ”Matei Balş”, cu alte boli decât COVID-19. Streinu Cercel a subliniat faptul că aceştia nu au contractat virusul în spital.

În ultimele săptămâni, România a înregistrat recorduri de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.356 de noi cazuri de COVID-19 în România și 35 de decese la pacienți confirmați pozitiv.