x


  • EUR
    4.8421
    USD
    4.4218
string(16) "instant-articles"

Nu s-a ținut cont de pericol! COADĂ URIAȘĂ la ONCOLOGIE!

A fost aglomerație în această dimineață la Institutul Clinic de Oncologie din Capitală.

Author: Mihai Voican | Sursa: PSNEWS | Publicat: 20.05.2020, 17:45

Zeci de oameni cu probleme oncologice au stat în curtea spitalului Fundeni, fără să respecte regulile referitoare la distanțarea socială la intrarea în spital. Cu atât mai mult cu cât mulți dintre pacienții oncologici au sistemul imunitar slăbit din cauza tratamentelor anticancer. Managementul spitalului spune că se va găsi o soluție pentru a evita astfel de aglomerări.

 

Forum ARIR. Perspective câștigătoare: Cum reconstruim economie

 

Ceea ce s-a întâmplat a fost consecință a două lucruri: în primul rând, au venit mai mulți pacienți decât de obicei, din cauza faptului că s-a relaxat totul și au venit mulți pacienți pentru controale, pentru lucruri pentru care până acum au stat acasă. Al doilea lucru e că am introdus un filtru suplimentar pentur pacienții care fac tratament în institut – și aici vorbim de peste 300 de pacienți pe zi – și anume, recoltarea de teste pentru COVID. Pentru lucrul ăsta, pacienții trebuiau să aștepte să fie recoltați. Și de asta s-a întâmplat ce s-a întâmplat și mâine nu se va mai repeta”, a spus la Digi24 Bogdan Tănase, director medical al Institutului Oncologic București.

El a spus că a fost făcut un triaj mai eficient al pacienților, în așa fel încât să fie despărțiți pe categorii.

 

Noi am implementat un sistem de triaj până acum, de când a început epidemia, toți paciențicare intrau în institut treceau printr-un triaj epidemiologic, erau 10-20 de oameni acolo, în funcție de numărul de pacienți, și erau oameni care până acum și-au învățat rolul perfect și evitam aglomerația. Iar acum trebuie să le spunem clar ce e de făcut ca să fie testați toți pacienții care vor veni la tratament în institut”, a adăugat Tănase.

 

Forum ARIR. Perspective câștigătoare: Cum reconstruim economia

 

El spune că nu ar fi fost necesară prezența tuturor pacienților la spital, pentru că unele controale puteau fi făcute în continuare telefonic, și că unii dintre pacienți au venit fără a avea programare.

 

Articolul integral PSNEWS