AcasăExterne”Nu vă jucați cu focul!” Mișcări masive de trupe în enclava rusă...

”Nu vă jucați cu focul!” Mișcări masive de trupe în enclava rusă Kaliningrad

Rusia a organizat exerciţii militare, sâmbătă, la Kaliningrad – o enclavă de la Marea Baltică cuprinsă între Polonia şi Lituania – a anunţat Comandamentul Flotei Mării Baltice, citat de agenţia de presă rusă Interfax, la câteva zile după ce un oficial rus de rang înalt a avertizat statele europene cu privire la orice eventuală acţiune împotriva Kaliningradului, afirmând că ”s-ar juca cu focul”, relatează Reuters.

”Până la 1.000 de militari… şi peste 60 de unităţi de echipamente militare au fost implicate în exerciţii”, a anunţat serviciul de presă al Comandamentului Flotei Mării Baltice, citat de agenţia de ştiri Interfax.

Separat, 20 de avioane de vânătoare Su-27 şi bombardiere navale de linia întâi de tip Su-24 au efectuat în cursul nopţii antrenament de luptă planificat, simulând atacuri asupra unor ţinte aeriene şi terestre cu viteză redusă, posturi de comandă şi echipamente militare din Kaliningrad, a precizat Interfax.

Rusia nu a oferit un motiv pentru efectuarea exerciţiilor şi nu a specificat când au fost planificate.

Viceministrul rus de Externe Alexander Grushko a avertizat, miercuri, ţările europene împotriva oricărei acţiuni potenţiale împotriva Kalingradului, spunând că ”acest lucru ar însemna că se joacă cu focul”.

 

Ultimele Articole