AcasăEconomieNumărul călătoriilor turistice din China a scăzut cu 18% în timpul sărbătorii...

Numărul călătoriilor turistice din China a scăzut cu 18% în timpul sărbătorii de Ziua Naţională, din cauza restricţiilor legate de Covid-19

Numărul de călătorii a fost de 60,7% faţă de nivelul anterior COVID, în 2019, a relatat postul de stat CCTV, citând cifre de la Ministerul Culturii şi Turismului din China.

Veniturile din turismul intern, de 287,2 miliarde de yuani (40,37 miliarde de dolari), au scăzut cu 26,2% în termeni anuali, fiind de doar 44,2% din nivelul lor anterior pandemiei din 2019, arată datele.

O destinaţie populară, Xishuangbanna din provincia Yunnan, din sud-vestul Chinei, a fost supusă restricţiilor stricte în perioada vacanţei, districtele fiind închise şi turiştii împiedicaţi să plece după un focar de Covid.

Regiunea a comandat trei runde de teste în centrul său urban Jinghong şi oferă alimente de urgenţă turiştilor care nu pot părăsi hotelurile.

Având în vedere restricţiile pentru Covid, care împiedică deplasările, mulţi chinezi au preferat să stea acasă.

Cheltuielile turistice locale pe cap de locuitor au crescut cu 30% de la an la an, potrivit celei mai mari agenţii de turism online din China, Ctrip.

 

Ultimele Articole