AcasăNEWSNumărul cazurilor COVID crește alarmant! Anunțul ministrului Sănătății

Numărul cazurilor COVID crește alarmant! Anunțul ministrului Sănătății

În perioada 27 iunie-3 iulie au fost înregistrate 7.726 de persoane infectate cu COVID-19, a anunțat luni ministrul Sănătății. Totodată, Alexandra Rafila a precizat că numărul de decese din cauza COVID a rămas mic.

RAPORTUL PREZENTAT DE ALEXANDRU RAFILA CU noul vad de Covid-19 din Romania

„În ultima săptămână, s-au înregistrat aproape 8 mii de cazuri, mai exact 7.726 de cazuri. (…) În unitățile sanitare de profil, numărul persoanelor infectate este de 922. La ATI sunt internate 52 de persoane. Numărul de decese, din fericire, rămâne mic. 16 decese pe parcursul unei săptămâni”, a spus Rafila, într-o conferință de presă.

 

Vaccinații cu trei doze nu mai sunt protejați

Rafila a spus că românii vaccinați nu mai sunt protejați de infectarea cu coronavirus. Rafila spune că infectările sunt în creștere și România se va confrunta cu un nou val de infectări la finele lunii august.

“A început o creștere cu 80% în săptămâna 26 iunie – 3 iulie. Decesele au fost relativ puține e vorba de valori săptămânale. Evoluția din ATI nu pune probleme, dar a crescut numărul de cazuri. Numărul de cazuri internate în secții a crescut mult, mult mai lent. Rata de pozitivitate a crescut a cu 50% față de săptămâna precedenta. Tulpina Omicron este în continuare dominantă, 100% din secvențieri sunt cu Omicron. Nu există dovezi privind o severitate mai mare. Reinfecțiile cu BA5 sunt frecvente inclusiv pentru persoanele care au trecut prin boală cu Omicron. Avem circa 20% reinfecții.

Având în vedere că au trecut șase luni de la valul inițial, chiar și cei vaccinați cu trei doze, e clar că există o eludare a răspunsului imun chiar și la cei vaccinați, așa că estimăm o creștere în curând”, a declarat Rafila.

Acest mini-val de Covid-19 va încetini după jumătatea lunii august

Rafila a explicat că s-a făcut inventarul centrelor ambulatorii, iar acestea sunt pregătite cu medicamente și tratamente pentru valul 6 de Covid-19. Rafila a cerut populației să nu intre în panică și a precizat că acest ”mini-val de Covid” va scădea după jumătatea lunii august.

”Nu aș vrea să generăm panică, abordarea echilibrată este cheia. Nu aș dori să vorbim despre anumite măsuri care ar putea genera panică în rândul populației.

În a doua jumătate a lunii august este posibil să trecem peste acest mini-val de Covid 19 (…) Noi ne dorim o abordare echilibrată și o vară cât mai liniștită pentru toți românii, cu vacanțe liniștite, dar în mod responsabil.”, a explicat Alexandru Rafila.

Ultimele Articole