O AEROTERMĂ a cauzat incendiul de la Balș? Un procuror vine cu noi detalii

0
13
O AEROTERMĂ a cauzat incendiul de la Balș? Un procuror vine cu noi detalii

Cinci pacienți cu COVID-19 au ars de vii, vineri dimineața, în saloanele Institutului ”Matei Blaș”, după ce un incendiu a afectat parterul unui pavilion. Procurorii au deschis o anchetă pentru a stabili vinovații și au făcut deja primele audieri, două asistente și două infirmiere, aflate în tură la ora exploziei.

Alexandru Anghel, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, a declarat, vineri seara, că nu își poate explica cum salvatorii nu au putut să vadă un cadavru, după ce depistaseră 3 corpuri carbonizate.

Totodată, el a precizat că încă nu poate să confirme dacă aeroterma a fost sau nu cauza incendiului. 

”Vor avea loc necropsiile. Avem și specialiștii de la INSEMEX Petroșani. Cercetarea la fața locului trebuie să fie una minuțioasă, nu se poate termina azi. Mâine reluăm tot, cu specialiștii de la INSEMEX. Se pare că au fost două explozii ale unor tuburi de oxigen. Au fost ridicate imaginile de pe camerele de supraveghere din zonă.

Nu noi am fost primii care am ajuns la fața locului și am descoperit cadavrul, ci ISU. Nu pot să îmi explic chestiunea asta. Nu pot să confirm dacă a fost vreo aerotermă, că nu am urmărit asta. Au fost ridicate documente, urmează să fie analizate.

Nu pot spune dacă au autorizație ISU. Nu pot să spun ce ne-au relatat infirmierele și asistentele audiate. Cercetarea la fața locului va dura cel puțin câteva zile. Nu excludem nicio variantă.”, a precizat Alexandru Anghel, Parchetul de pe lângă Tribunalul București.