AcasăActualitateO agenție guvernamentală românească administrează un portofoliu impresionant de criptomonede

O agenție guvernamentală românească administrează un portofoliu impresionant de criptomonede

Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), care funcționează sub tutela Ministerului Justiției, are un portofoliu extind de criptomonede.

În prezent, valoarea totală a bunurilor aflate în administrarea ANABI este de aproximativ 9.72 milioane de euro, din care 4.43 milioane de euro reprezintă valoarea bunurilor preluate în administrare în anul 2023.

Printre acestea se numără şi mai multe tipuri de monedă virtuală (BNB, BTC, BUSD, DOGE, ETH, ETHW, GBP, JEX, LINK, SOLO, USDT, XRP, WBTC, HARD). Situaţia sumelor de bani efectiv indisponibilizate în proceduri judiciare penale aflate în prezent în contul unic al ANABI este de 328.604.403,74 lei. Din această sumă, 1.752.399,37 lei reprezintă valoarea bunurilor valorificate de Agenţie în cursul anului curent.

Săptămâna aceasta, ANABI, din dispoziţia procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, a preluat în administrare 4 autovehicule de lux (Ferrari Portofino, 2 Lamborghini Urus şi BMW X4). Valoarea totală a bunurilor preluate în administrare în acest caz este estimată la aproximativ 3.93 milioane lei (800.000 euro)”.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.