x


  • EUR
    4.7326
    USD
    4.2139
string(15) "mediacomunicare"

O aplicatie creata de trei romani face concurenta Facebook

Facebook-ul şi Instagram-ul au un concurent interesant, născut în România. Trei tineri din Braşov au creat o aplicaţie pentru smartphone şi tabletă, care face, în principiu, acelaşi lucru ca cele rivale, doar că utilizatorii rămân anonimi.

Author: Ionut Lupescu | Sursa: digi24.ro | Publicat: 22.01.2015, 14:48

Apar doar fotografii cu mesaje şi sunt eliminate competiţia pentru popularitate şi imaginile groteşti sau de prost gust. La 27 de ani, Paul Bulencea a demonstrat că imaginaţia, curajul, prietenii şi un pic de noroc sunt ingredientele de bază ale unui start de succes.

L-a cunoscut la un târg de turism pe bloggerul american Steven Klimek, care a creat un site dedicat pasionaților de fotografie. După o simplă discuţie, i-a încolţit ideea unei aplicaţii de socializare, pentru sisteme de operare Android şi iOS.

Am observat şi cum a crescut Instagram, de exemplu, şi aplicaţiile foto foarte mult. Tocmai observasem un trend despre care se vorbea la conferinţă, cum că imaginile cu text deasupra o să fie foarte căutate şi sunt cele mai share-uite pe social media”, a povestit Paul Bulencea.

Susţinut financiar cu aproape 10 mii de dolari de bloggerul american, Paul a decis să creeze aplicaţia în România, împreună cu câţiva prieteni cu experienţă în programare. Aşa a apărut Sideview. Bazată pe anonimat, aplicaţia asigură o prezentare cât mai relaxată şi sinceră a utilizatorului. Programatorii admit că nu a fost simplu, dar spun că rezultatul i-a făcut fericiţi.

„Trebuie luate multe lucruri în considerare, de exemplu, iOS cum are o memorie mai limitată, trebuie să ai grijă să nu omori telefonul când îți rulează aplicația. Și, de asemenea, este foarte interesant dacă este portrait sau landscape”, a spus Alex Măereanu, programator.

„Paul a venit la noi, am discutat împreună, am stabilit care sunt cele mai importante lucruri din concept”, a spus Andrei Chiricescu, business analist.

În urmă cu o săptămână, aplicaţia dezvoltată de programatorii din Braşov a intrat în stadiul de testare în ţara noastră, Statele Unite ale Americii, Japonia şi ţări din Europa de Vest. Este disponibilă gratuit în AppStore şi a fost descărcată de câteva sute de ori. Dacă va fi apreciată, cei trei tineri români pot oţine profit din reclamele postate pe pagina lor.