x


  • EUR
    4.8338
    USD
    4.4477
string(16) "instant-articles"

O clasare de RĂSUNET! S-a închis DOSARUL unui mare arendaș din ROMÂNIA

După 7 ani de anchetă, DIICOT a închis dosarul cu prejudiciu de 30 de milioane de euro al libanezului Jihad El Khalil, unul dintre cei mai mari arendaşi din România.

Author: Mihai Voican | Sursa: G4MEDIA | Publicat: 25.02.2020, 8:22

Tribunalul Bucureşti a confirmat decizia DIICOT de clasare a dosarului lui Jihad El Khalil, unul dintre cei mai agricultori din România, şi a respins plângerea ANAF, potrivit portalului instanţelor.

 

Tribunalul a luat decizia pe 13 februarie acest an, iar DIICOT pe data de 2 octombrie 2019. DIICOT a clasat dosarul după o anchetă de 7 ani.

 

De ce a clasat DIICOT dosarul lui Jihad El Khalil. Omul de afaceri libanez, proprietar al Agro Chirnogi şi al grupului Maria, ar fi plătit 2,5 milioane de euro, adică o mică parte a prejudiciului iniţial estimat la 30 de milioane de euro, au declarat surse judiciare pentru G4Media.ro. În plus, o parte a probatoriului ar fi picat, fiind administrat cu SRI, iar alte fapte nu ar fi putut fi probate.

 

Ce spunea DIICOT la începutul anchetei în august 2012. Decizia de clasare din octombrie 2019, deşi confirmată de instanţă, este în contradicţie flagrantă cu sitlul bombastic prin care DIICOT a anunţat ancheta în august 2012.

 

„Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul I.G.P.R. – D.C.C.O. au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din 20 de învinuiţi, cetăţeni români şi libanezi, specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, contrabandă şi spălare de bani, în domeniul operaţiunilor comerciale cu cereale”, suna comunicatul DIICOT.

 

Procurorii anunţau în 2012 un prejudiciu uriaş şi colaborarea cu SRI. „Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este estimat la suma de 30.000.000 Euro. Cercetările au fost efectuate cu sprijinul B.C.C.O. Bucureşti. Suportul informativ a fost asigurat de către S.R.I.”, arăta DIICOT în 2012.

 

Articolul integral pe G4MEDIA