AcasăEconomieO companie mixtă între India-Rusia speră să realizeze exporturi de rachete supersonice...

O companie mixtă între India-Rusia speră să realizeze exporturi de rachete supersonice în valoare de 5 miliarde de dolari până în 2025

BrahMos Aerospace este în discuţii cu Indonezia, Malaezia şi Vietnam pentru noi comenzi, a declarat marţi preşedintele Atul D Rane, pentru ANI, partener al Reuters.

Compania mixtă, la care India deţine o participaţie de 50,5%, iar Rusia de 49,5%, se încadrează în programul emblematic al primului ministru Narendra Modi de fabricare în India.

India a fabricat sub licenţă avioane de luptă ruseşti MiG şi avioane Su-30, iar cele două părţi au colaborat pentru a produce rachete BrahMos în India.

În mod tradiţional, Rusia a fost principalul furnizor de arme al Indiei. În aprilie anul trecut, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat că cele două ţări discutau despre producţia ”suplimentară” de echipament militar rusesc în India.

India, care nu a condamnat în mod explicit invadarea Ucrainei de către Rusia, a devenit, de asemenea, al doilea mare client de petrol al Moscovei, după China, pe măsură ce rafinăriile indiene obţin petrol rusesc la preţ redus, evitat de unii cumpărători occidentali.

”Prim-ministrul Narendra Modi a stabilit obiectivul de a atinge 5 miliarde de dolari (în exporturi de apărare) până în 2025. Sper că BrahMos  va putea atinge obiectivul de 5 miliarde de dolari până în 2025”, a spus Rane.

Forţele de apărare ale Indiei folosesc în prezent racheta supersonică sol-sol BrahMos, care poate fi lansată de pe platforme terestre, maritime şi submarine.

 

Ultimele Articole