O deputată PSD cere să fie amendați toți protestatarii din 10 august

0
O deputată PSD cere să fie amendați toți protestatarii din 10 august

„Cei care pretind că apară statul de drept, în realitate nu vor să respecte legea”, spune deputata PSD cu referire la “ONG-urile #Rezist” care “se consideră mai presus de lege şi dispreţuiesc hotărârile instanţelor de judecată”.

 

“În situaţia mitingului din 10 august, toţi protestatarii care au participat la un miting nedeclarat sau interzis, cum e cazul unei adunări în proximitatea staţiilor de metrou, sunt pasibili de amendă”, spune Elvira Șarapatin într-un comunicat de presă.

 

Amenzi trebuie să primească și cei care au refuzat să părăsească locul de desfăşurare, la avertizările şi somaţiile organelor de ordine, mai spune deputata PSD. Cu alte cuvinte, protestatarii din 10 august, care au fost bătuți și gazați de Jandarmerie, merită să încaseze și o amendă în căsuța poștală.

 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că toate adunările publice ce au loc în pieţe, pe căile publice trebuie declarate în prealabil către autorităţile locale.

 

“Decizia este de bun simţ, pentru că procedura declarării prealabile este necesară pentru ca autorităţile locale să stabilească traseele de deviere a circulaţiei şi să ia măsurile necesare pentru asigurarea ordinii publice”, a mai spus Șarapatin.

 

În iunie 2018, deputata PSD s-a făcut remarcată prin limbajul suburban și violent din Parlament. Elvira Șarapatin a urlat atunci la USR-iștii care au vrut să-i dea o scrisoare pentru Liviu Dragnea: “Da’ nu vă este rușine? Ia mai duceți-vă dracului!”.