AcasăEconomieBanciO femeie a păcălit la greu o mare bancă din România! Cu...

O femeie a păcălit la greu o mare bancă din România! Cu documentele în față

Una dintre cele mai importante bănci din România a fost înșelată printr-o schemă frauduloasă de credite de nevoi personale, totul fiind pus la cale de o femeie care a încheiat în fals credite pe numele mai multor persoane.

 

Au fost incidente de securitate la bănci! Dezvăluirea unui șef din BNR

 

Curtea de Apel Alba Iulia s-a pronunțat definitiv într-un dosar de înșelăciune bancară în care au fost judecate 16 persoane, toate fiind condamnate la pedepse cu închisoarea. Banca prejudiciată în acest caz este BRD, transmite Adevărul.

 

Toată operațiunea a fost pusă la cale de o femeie care a încheiat în fals credite pe numele mai multor persoane. 11 dintre persoanele vizate în dosar au primit închisoare cu amânarea aplicării, trei au primit pedepse cu executare, iar doi inculpaţi au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare, sub supraveghere. Parte vătămată în dosar este o unitate bancară BRD din Aiud, care a fost prejudiciată cu peste 250.000 de lei.

 

Biserica și-a făcut propria firmă de asigurări! Preoții sunt nemulțumiți

 

Femeia a convins 13 persoane, sub promisiunea că va plăti ratele, le-a întocmit acte false de angajare şi adeverinţe de salariu prin intermediul cărora a reușit să obţină credite de nevoi personale. Majoritatea acestor bani îi reveneau femeii, cei convinşi să încheie creditele primind la schimb doar o sumă mică.

 

Cum se desfășura toată „afacerea”

În rechizitoriul întocmit de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud se arată că în anul 2013, femeia administrator a început să influenţeze diverse persoane în scopul de a obţine credite de nevoi personale la BRD. Conform declaraţilor din rechizitoriu, date de către o parte dintre inculpaţi, femeia ar fi avut nevoie de bani pentru mai multe probleme personale. Aceasta controla trei firme, printre care şi un local, care era principala sursă de venit, mai transmite Adevărul.

„S-a deplasat la bancă, fiind asigurată că nu i se vor pune întrebări de angajaţii bancari, ceea ce s-a şi întâmplat, documentele i-au fost preluate de un bărbat şi a fost întrebată ce sumă doreşte să ridice, a precizat că doreşte să ridice cât îi permite salariul – cum i-a spus inculpata, şi nu a mai fost întrebată nimic. Contractul a fost încheiat pentru suma de 25.000 lei pe care l-a semnat, inculpata P. E. a contactat-o telefonic în aceeaşi zi şi a întrebat-o dacă a depus actele, iar la câteva zile a fost contactată iar de către P. E. pentru a fi înştiinţată că poate ridica banii. A ridicat suma de bani şi a primit de la inculpată 5.000 de lei”, a declarat una dintre persoanele inculpate, potrivit rechizitoriului întocmit de procurori.

 

Articolul integral pe ADEVĂRUL

 

 

Ultimele Articole