O femeie este la un pas să devină primarul Romei, un oraş aflat într-un dezastru financiar

0
O femeie este la un pas să devină primarul Romei, un oraş aflat într-un dezastru financiar

 

Virginia Raggi, în vârstă de 37 de ani, a început să facă politică cu eurosceptica Mişcare Cinci Stele, un partid politic Italian,  în anul 2011 şi a ajuns în Consiliul oraşului în anul 2013. Raggi a fost selecţiontă drept candidat de către Mişcare, care îşi propune să lupte împotriva corupţiei, într-o Italie care are nevoie disperată de un regim regim bine pus la punct, atât pe plan politic cât şi financiar, scrie Financial Times.

 

 

Italianca s-a născut la Roma şi locuieşte în nord-vestul Ottaviei. Este căsătorită şi are un fiu de şapte ani. A crescut în San Giovanni, a urmat dreptul la Universitatea Tre din Roma  şi are specializări în copyrighting, proprietate intelectuală şi noi tehnologii.

 

Raggi  este avocat pentru firma de avocatură Sammarco, celebră pentru reprezentarea în instanţă a unor personalităţi precum Silvio Berlusconi, Marcello Dell’Utri şi Cesare Previti. În Roma, Raggi a lucrat cu directiva pentru SEL, în solidaritate cu asociaţii precum  fostul Azil Provincial Santa Maria della Pietà.

 

Virginia Raggi a fost unul dintre cei mai discreţi politicieni, stând departe de lumina reflectoarelor şi concentrându-se mai mult pe cauza pentru care luptă. Ea vrea să reformeze Roma astfel încât să reducă enorma datorie a oraşului în cel mai scurt timp, dar şi să responabilizeze cetăţenii. Acum plănuieşte să îmbunătăţească transportul public, să relanseze un proiect eşuat cu partajări de biciclete şi chiar să interzică cardurile de credit politicienilor, pentru a minimiza cota banilor muşamalizaţi, scrie Telegraph UK.