AcasăActualitateO fundație din Harghita l-a reclamat pe ministrul Sorin Grindeanu la CNCD...

O fundație din Harghita l-a reclamat pe ministrul Sorin Grindeanu la CNCD pentru discriminare și hărțuire

Fundația Szekler Monitor din Harghita l-a reclamat pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru presupusă discriminare și hărțuire a comunității maghiare, potrivit plângerii consultate de G4Media.

Organizația susține că Grindeanu a discriminat comunitatea maghiară printr-o postare pe Facebook din 9 mai, în care critica intonarea imnului secuiesc de către componenții echipei naționale a României de hochei, majoritatea provenind din județele Covasna și Harghita.

„Ca timișorean înțeleg perfect ce înseamnă să trăiești într-o comunitate multiculturală și multietnică, în care toată lumea este respectată. Nu pot însă să înțeleg și să tolerez gestul infam al hocheiștilor din naționala României care au cântat așa-zisul imn al Ținutului Secuiesc. Este un afront și o lipsă nerușinată de respect față de România, față de români și față de tricolor. Și sper ca lucrurile să nu rămână nepedepsite. Cer Federației Române de Hochei, Ministerului Sportului și tuturor celorlați factori responsabili să ia măsuri urgente pentru a aplica cele mai dure sancțiuni după acest gest incalificabil”, a scris atunci pe facebook Sorin Grindeanu.

În replică, Fundația Szekler Monitor susține că Grindeanu a discriminat și hărțuit comunitatea maghiară și îl acuză că a provocat o revărsare de ură pe facebook prin faptul că nu a moderat comentariile la postarea sa.

În reclamația depusă la CNCD, Fundația Szekler Monitor cere instituției să îl sancționeze pe ministrul Transporturilor pentru discriminare, hărțuire, tratament degradant, propagandă naționalist-șovină și instigare la ură.

În replică la plângerea depusă de Fundația Szekler Monitor, ministrul Sorin Grindeanu a declarat pentru G4Media că „îmi mențin declarația făcută în 9 mai. În Constituție există un singur imn al Românie și atâta timp cât o echipă sportivă reprezintă Naționala României, aceasta trebuie să respecte imnul național <Deșteaptă-te române>. Asistăm la o încercare a abate atenția de la adevărata problemă: nerespectarea simbolurilor naționale”.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.