O idee revoluționară lansată de Volvo. Compania suedeză a scos pe piață o vopsea care să reducă numărul de accidente în care sunt implicați cicliști

Cea mai cunoscuta companie suedeza de automobile a venit o idee revolutionara, cu scopul de a-i proteja pe ciclisti. Cum sezonul cald se apropie, tot mai multe biciclete isi vor face aparitia pe strazi sau pe carosabil. Volvo a luat in calcul aceasta varianta si a lansat o vopsea fluorescenta, care se poate aplica pe biciclete pentru copii si pentru adulti, pe haine, pe ghiozdane, etc. Vopseaua este invizibila ziua, deci hainele arata cat se poate de normale, insa noapte se transforma intr-un alb aprins in momentul in care este expusa la lumina. Aplicata pe biciclete pentru copii sau haine, riscul ca acestia sa nu fie vazuti de soferi scade considerabil.

 

Curios, tehnologia a fost imprumutata de la fermierii din Suedia. Acestia o aplica iarna pe lana oilor, pentru a le face mai usor de gasit prin zapada. Cei de la compania suedeza de automobile au imprumutat-o si au incercat sa o aplice pentru ridicarea gradului de siguranta pentru ciclisti. In prima faza, Volvo – o companie auto recunoscuta pentru accentul pe care-l pune pe siguranta – a pus la dispozitia doritorilor 2.000 de galeti cu vopsea gratuita, pentru a fi testat de doritori. Curiosii au testat-o astfel pe biciclete pentru copii, de adulti, pe ghiozdane si haine.

 

Insa nu toata lumea a fost incantata de aceasta idee. Mikael Colville-Andersen, un danez care in ultimii ani a devenit cunoscut in tara sa pentru incurajarea miscarii pe doua roti, acuza compania ca vrea sa mute responsabilitatea accidentelor in carca ciclistilor. Acesta a lansat si o petiti in acest sens: „Volvo a lansat o campanie clasica de fum in ochi. Ei incearca sa plaseze responsabilitatea pe ciclisti si pieton. Au incercat cu disperare sa ii faca pe acestia responsabili pentru carnagiul cauzat de automobilele Volvo si a altor mari companii auto”.

 

Una peste alta, dincolo de controverse, ideea celor de la Volvo este de apreciat. O vopsea fluorescenta care sa nu modifice aspectul hainelor si care poate fi aplicata cu usurinta pe biciclete pentru copii, pentru adulti sau pe haine este binevenita. Mai ales ca se apropie sezonul in care cei mici, dar si adultii vor iesi la pedalat chiar pana seara tarziu.

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri