x


  • EUR
    4.7564
    USD
    4.2005
string(16) "instant-articles"

O instituție din România, DESFIINȚATĂ la doar 11 luni de la înființare

Cabinetul Viorica Dăncilă are pe ordinea de zi a ședinței de joi o hotărâre de Guvern prin care se desființează Departamentul pentru strategii guvernamentale, structură înființată în august anul trecut și condusă, timp de circa patru luni, de Felix Rache, fost realizator Antena 3. Potrivit unei anchete PressOne, Departamentul s-a ocupat cu realizarea de sondaje de opinie, cumpărarea de costume populare românești, de ziare și DVD-uri, dar și cu finanțarea a două concerte, de Crăciun și de Anul Nou.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 13.07.2018, 0:18

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, Secretariatul General al Guvernului preia atribuțiile, structurile, numărul de posturi și personalul Departamentului pentru strategii guvernamentale, structură fără personalitate juridică în subordinea prim-ministrului, finanțată de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, care se desființează”, se arată în proiectul de hotărâre de Guvern aflat joi pe ordinea de zi a Cabinetului Dăncilă.

 

Oficial, Departamentul pentru strategii guvernamentale, înființat în august 2017 prin HG nr. 596/2017, avea ca obiective principale: „fundamentarea strategiilor și a direcțiilor de acțiune la nivel guvernamental pe baza analizelor specifice, precum și sprijinirea cunoașterii și înțelegerii de către publicul intern și extern a strategiilor și proiectelor guvernamentale din țară și din străinătate”. Departamentul a primit la înființare 20 de posturi, exclusiv demnitarul și cabinetul lui.

 

Din septembrie 2017 până în ianuarie 2018, structura a fost coordonată de Felix Rache, realizator Antena 3, fost consilier de stat al premierului Tudose.

 

mai multe, pe DIGI24