O întreagă clasă de șoferi intră în ilegalitate. Nimeni nu le va mai face RCA după ce se plafonează prețurile

0
O întreagă clasă de șoferi intră în ilegalitate. Nimeni nu le va mai face RCA după ce se plafonează prețurile

Plafonarea tarifelor RCA nu doar că întoarce România cu 17 ani în urmă, dar se pare că refuză șoferilor din țara noastră și dreptul la tehnologia viitorului. Mașinile electrice, din ce în ce mai căutate în țările dezvoltate și intrate deja în atenția marilor producători de automobile cu motor clasic, au fost pur și simplu uitate de autorii proiectului de hotărâre care urmează să implementeze tarifele maxime pentru RCA, scrie Profit.ro.

 

Deși nu este încă prea târziu pentru ca actul normativ să fie modificat, dacă el rămâne așa în România nimeni nu va mai putea înmatricula automobile electrice și, mai mult, în condițiile în care asigurarea RCA a șoferilor care conduc deja astfel de mașini va expira în cele șase luni cu tarife fixe, ei nu pot decât să aștepte până se va reveni la situația anterioară.

 

Concret, automobilele electrice nu pot fi încadrate în niciuna dintre categoriile de autovehicule pentru care ASF a calculat un preț maxim. Cum, după intrarea în vigoarea a HG, firmele de asigurare vor emite RCA doar în condițiile de limitare a prețului impuse de lege și cum la mașini electrice nu există un asemenea plafon, înseamnă că firmele de asigurare pur și simplu nu vor putea emite polițe RCA pentru autombile electrice.