x


  • EUR
    4.7432
    USD
    4.2921
string(7) "externe"

O jurnalistă BBC îl pune la punct pe ministrul Meleșcanu care încerca să ocolească un răspuns despre amnistie: E absurd!

Jurnalista l-a întrebat pe Teodor Meleșcanu de ce guvernul de la București încearcă să dea o amnistie pentru politicieni corupți. Ministrul de Externe a încercat explicația cu penitenciarele supraaglomerate, însă jurnalista BBC Emily Maitlis l-a întrerupt și i-a cerut să înceteze cu astfel de explicații care nu au legătură cu realitatea.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 08.01.2019, 13:41

Jurnalistă: Liderul dumneavoastră a fost găsit vinovat de corupție, din acest motiv nu i s-a permis o funcție  (de premier – n.r.). Și acum țara dumneavoastră încearcă să dea amnistie pentru a le permite politicienilor corupți să fie liberi. Ce fel de semnal este acesta?

 

Teodor Meleșcanu: Vreau să spun foarte apăsat că una dintre cele mai dificile probleme pentru România este chestiunea penitenciarelor. Există o procedură de infringement legată de suprapopularea penitenciarelor și luăm în calcul posibilitatea de a încerca să găsim soluții care să ofere condiții mai bune pentru cei care sunt în închisori. Din acest punct de vedere ne gândim la posibilitatea de a utiliza dispozitive electronice care să le permită condamnaților…

 

Moment în care jurnalista îl întrerupe.

„Haideți, domnule. Discutăm aici despre practici politice corupte și dacă guvernul va da o amnistie pentru acei politicieni care sunt găsiți vinovați. Asta e absurd!”, i-a spus Emily Maitlis.

 

„Poate vi se pare absurd, dar vă pot asigură că din când în când, în toate țările, dacă lucrurile nu merg bine din punct de vedere al Codului Penal, există posibilitatea să luăm în calcul soluții alternative”, a replicat Meleșcanu.