O lecţie de economie pe timp de criză

Letonia a reprezentat o poveste economică de succes, imediat după aderarea la Uniunea Europeană, în 2004, între altele şi datorită aşezării sale geografice – între Europa şi ţările din Comunitatea Statelor Independente. Cu o tradiţie comercială care datează din Evul Mediu, dar şi cu o politică monetară bine gândită în zilele noastre, Riga a reuşit să atragă investiţii străine directe care au atins aproape 10 miliarde de euro.

Valdis Dombrovskis, fost premier al Letoniei:Cred că este nevoie de o continuă integrare europeană şi trebuie să folosim avantajele pe care le are partea de vest, cum ar fi programele tehnologice şi financiare, şi cele pe care le are partea de est, cum ar fi mâna de lucru calificată şi poziţia geografică”.

Pentru a face faţă crizei economico-financiare, Guvernul de la Riga a avut curajul să treacă de la schimburile comerciale cu estul, care ofereau siguranţă, şi a identificat ca prioritare pentru dezvoltarea economică următoarele sectoare: tehnologia informatică, construcţia de maşini, industria electronică şi industria lemnului.

 

mai multe, pe digi24.ro

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed