x


  • EUR
    4.8393
    USD
    4.2695
string(16) "instant-articles"

O mare bancă anunță MII de concedieri: Primul val este de 6.000 de oameni

Nordea Bank se pregătesc pentru o nouă perioadă de concedieri, după o primă etapă de eliminare a 6.000 de locuri de muncă, divizia de administrare a marilor averi - wealth management - fiind singura care nu va suferi din acest punct de vedere, relatează Bloomberg.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 02.11.2019, 17:27

Snorre Storset, şeful diviziei de wealth management spune că planul de a reduce numărul de angajaţi al organizaţiei nu va afecta divizia pe care acesta oconduce. El a mai ţinut să sublinieze faptul că încă există un boom în private banking în pieţe precum Norvegia şi Suedia, ţări care înregistrează cea mai rapidă creştere economică din Europa.

 

La jumătatea lunii octombrie, Frank Vang-Jensen, CEO-ul Nordea, le spunea angajaţilor că o bună parte din companie nu funcţionează în parametri optimi. Vang-Jensen a fost adus luna trecută pentru a rezolva problemele apărute în ultimii ani, după încercări eşuate de restructurare în ceea ce priveşte controlul costurilor şi refacerea veniturilor.

 

O consecinţă directă o reprezintă faptul că angajaţii din mai multe colţuri ale Nordea se pregătesc de concedieri semnificative, la care se adaugă cele 6000 care sunt deja în curs de finalizare. Unii investitori au apeciat mesajul noului management, în timp ce câţiva analişti anticipează o creştere a acţiunilor. O parte dintre cei care au comentat subiectul au ales să rămână rezervaţi: „Avem nevoie de acţiune, nu de lozinci”, au declarat cei de la Handelsbanken, una dintre cele mai mari bănci din Suedia.