O minune într-o zi mai degrabă anostă

0
Claudia Maria Nechita a încheiat ziua olimpică românească cu o victorie fără drept de apel la o sportivă din Somalia. Asta e vestea bună din box, pentru că aia rea îl privește pe Cristian Gîrleanu, trimis să își caute bilete pentru București de către un frate bulgar.
 
A fost o zi cam anostă, la Tokyo, ca să o spunem pe cea dreaptă. Am fi putut vorbi cu totul altfel dacă nu venea taifunul care a dus la amânarea finalelor la canotaj. Noaptea ce urmează va fi una albă!
 
S-a pierdut mult și sănătos azi. Miki a fost la pământ în meciul cu Vondrousova. Perechea Olaru-Niculescu s-a luptat și a cedat greu la dublul Perez/Stosur din Australia. Au pornit în trombă, au fost întoarse din drum și nervii Ralucăi au cedat. S-a rățoit inutil la arbitru și încărcarea aia negativă le-a costat pe ale noastre. Tenisul pleacă acasă. În lipsa lui Halep, ne rămâne să ne bucurăm de Gabi Ruse, care a explodat în ultimul timp, dar pe la diverse turnee, nu la JO…
 
La tenis de masă, Eliza Samara a sperat în setul trei că va schimba soarta partidei cu o thailandeză. Speranță și atât. Să vedem se va întâmpla la proba de echipe fete, acolo unde sunt ceva așteptări..
 
Fetele de la 3×3 baschet au dat de niște adversare mai puțin inspirate (Mongolia) și au reușit prima victorie din turneu. La ciocnirea cu rusoaicele, am avut scenariul din zielele trecute: aruncări greșite, apărare aproximativă, înfrângere categorică. Mai e un meci, cu Franța…
 
Ziua a început cu triatlonul. Pentru prima oară în istoria JO, România a avut un sportiv la start, și anume Felix Duchampt. S-a clasat pe locul 37, din 51 de atleți prezenți la start. La JO contează participarea!
 
Și acum să vorbim despre înot. E extraordinar ce au făcut David Popovici și Robert Glință, calificări în finalele de la 200 metri liber și, respectiv, la 100 metri spate, însă performanțele lor erau anticipate mai ales în ceea ce îl privește pe primul dintre ei. Avem speranțe pentru ultima cursă însă trebuie să fim și cu capul pe umeri. David a scos al șaselea timp, iar ceilalți de dinaintea lui au terminat cursa cu performanțe mai bune decât recordul mondial scos de român la CE de la Roma. Fără îndoială, recordul de la juniori va fi îmbunătățit în finală, dar în cursa ultimă vor trage mai tare și ceilalți… La Robert e o mare realizare finala însăși..
 
Și acum minunea dintr-o zi anostă. Vlad Dascălu, la doar 23 de ani, a scos un loc 7 la proba de cross-country, la 14 secunde de medalia de bronz. Deși locul 7 nu este unul care îți sară în ochi și nici măcar unul care va aduce premii din partea statului român, performanța e uluitoare. Ce tradiție are mountain-bike în România? Ce condiții au sportivii noștri? Cum îi ajută statul? Dacă Ana Maria Popescu a avut un strigăt de revoltă la adresa autorităților, după ce a câștigat argintul, cum ne putem imagina că mountain-bike (ce e, frate, mountain-bike-ul ăsta???) e ținut în puf? Nici pe departe. Vine un nebun ca Vlad, stă toată cursa în coasta unor englezi, elvețieni, spanioli și cu mult în fața altor sportivi de valoare, și cursa la nici un minut în spate de primul loc, ocupat de un alt nebun frumos al sportului, tânărul englez Thomas Pidcock. Cei care decid soarta sportului nu merită nici praful de pe fața lui Vlad!!! Vom mai auzi de el! Deja, copii și tinerii care se dau cu biciletele pe cărările și stâncile patriei l-au luat ca model…