O nouă fabrică se construieşte în România: este nevoie de 500 de angajaţi

O nouă fabrică se va construi în România, în urma unei investiţii de 45 de milioane de euro, pentru începerea producţiei fiind nevoie de 500 de angajaţi.

Grupul german Continental a anunțat lansarea construcției acestei noi fabrici de producție la Sibiu, o investiție majoră parțial susținută de fonduri de stat alocate pentru stimularea investițiilor cu impact semnificativ în economia românească, conform profit.ro.

Detalii tehnice despre noua fabrică

Noua fabrică va avea o suprafață de peste 15.000 m². Din această suprafață, 6.500 m² sunt alocați zonei de producție, iar restul este destinat zonei de logistică, birourilor și altor spații adiționale.

Începerea producției este planificată pentru primăvara anului 2026, iar pentru demararea producţiei vor fi necesari 500 de angajaţi, pe lângă cei 4.500 pe care îi are deja grupul Continental în România.

În februarie, Continental anunţa că va face concedieri ca măsură în cadrul planului de restructurare. Reducerea de personal va afecta personalul care se ocupă de cercetare şi dezvoltare (R&D) în cadrul diviziei sale de automotive.

„Cel târziu până la sfârșitul anului 2025, un număr dintre cele 82 de locații de dezvoltare actuale ale sectorului grupului vor fi optimizate.

Măsurile de eficiență vor afecta aproximativ 1.750 de locuri de muncă în întreaga lume, inclusiv 380 la filiala de software Elektrobit”, se arată în documentul citat. Ajustările vor fi implementate treptat și responsabil, conform condițiilor locale.

Impactul global și local al deciziilor continental

Continental, care are aproximativ 200.000 de angajaţi în 57 de ţări din întreaga lume, a avertizat încă din noiembrie că va elimina mai multe mii de posturi la nivel mondial în cadrul diviziei de automotive.

Aceasta este o măsură necesară pentru a realiza economii de 400 de milioane de euro pe an începând din 2025. În România, toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate, compania deținând șapte unități de producție și patru centre de inginerie în Timișoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov și Iași.

Potrivit Bloomberg, Continental AG își va reduce efectivele pe plan mondial cu 7.150 de persoane, reprezentând aproape 4% din totalul angajaților.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed