AcasăExterneO nouă lovitură a Rusiei: vrea să-și mute banii în statele BRICS

O nouă lovitură a Rusiei: vrea să-și mute banii în statele BRICS

Ministerul rus de Finanțe intenționează să-și extindă paleta de investiții a Fondului de Rezervă și a Fondului Național de Bunăstare și pentru obligațiunile celorlalte țări BRICS (Brazilia, India, China și Africa de Sud), a declarat, sâmbătă, ministrul rus de finanțe Anton Siluanov, citat de RIA Novosti.

 

 

„Avem în vedere în primul rând investițiile în obligațiuni ale statelor BRICS. Ele au ratinguri mai mici, dar cu toate acestea obligațiunile lor sunt instrumente cu același grad de încredere, fiind emise în conformitate cu legislația engleză și fiind denominate în valută”, a declarat Siluanov, la Forumul Economic de la Soci.

 

Avem nevoie în mod special de obligațiuni în valută străină „astfel încât să le putem vinde rapid și să nu pierdem la cursul de schimb, și chiar și în vremuri de criză să avem un venit suplimentar”, a spus șeful Ministerului rus de Finanțe.

 

Acesta a adăugat că „și alte euro-obligațiuni emise în conformitate cu legislația engleză, care au același statut ca obligațiunile suverane, în care investim, pot fi considerate ca fiind active” pentru investițiile fondurilor suverane ale Federației Ruse.

 

În prezent, banii acestor fonduri sunt investiți în principal în titluri de stat din Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană, precum și în cele din Canada, Japonia și Marea Britanie. „Trebuie să ne îndepărtăm de investițiile în obligațiunile țărilor care impun sancțiuni împotriva Rusiei”, a afirmat Siluanov. În același timp, el a precizat că această măsură nu are scopul de a „pedepsi” țările enumerate.

 

 

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.