O nouă pandemie amenință omenirea. Avertismentul OMS

O nouă pandemie amenință omenirea. Un avertisment în acest sens vine din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Organizația vorbește posibil focar de boală care ar putea amenința omenirea. Șefa Biroului OMS din România a atras atenţia că autorităţile trebuie să se pregătească pentru a face faţă unei situaţii de urgenţă.

Potrivit reprezentantei instituţiei, printre cele mai mari ameninţări la adresa sănătăţii se află şi un posibil cutremur devastator. Există însă și scenariul pentru o nouă pandemie.

Ce s-ar întâmpla într-o astfel de situație? Un lucru este cert și anume că autoritățile trebuie să fie pregătite pentru orice.

„Există mai multe amenințări la adresa sănătății. Multe dintre ele sunt legate de un focar neașteptat de boală, așa cum am văzut în ultimii ani în timpul pandemiei. Sistemele de sănătate trebuie să fie pregătite să facă față unei astfel de amenințări”, avertizează Caroline Clarinval, reprezentantul OMS în România.

O nouă pandemie amenință omenirea. Avertismentul OMS


„OMS a spus întotdeauna despre următoarea pandemie că întrebarea nu este dacă se va întâmpla ci când se va întâmpla. Cred că în ultimii ani am înțeles că suntem de fapt destul de vulnerabili ca societate în fața unei pandemii de sănătate”, a mai spus ea.

Şefa Biroului OMS din România transmite că, în prezent, statele membre discută despre cum își pot proteja mai bine populațiile în cazul în care va există o altă pandemie.

„În ceea ce privește OMS, pregătim sistemele de sănătate să poată răspundă la un posibil eveniment de urgență. Acesta poate fi un eveniment cu victime în masă, un cutremur sau o boală”, a menţionat Caroline Clarinval.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed