AcasăExterneO nouă revoltă a rușilor mobilizați. Ofițer huiduit și amenințat cu bătaia...

O nouă revoltă a rușilor mobilizați. Ofițer huiduit și amenințat cu bătaia VIDEO

În Kazan, care este capitala și cel mai mare oraș din Republica Autonomă Tatarstan, Federația Rusă, mai mulți ruși mobilizați, pentru războiul din Ucraina, au protestat la un centru de pregătire, nemulțumiți de condițiile de acolo, relatează The Moskow Times.

Recruții s-au plâns de lipsa hranei, apei, a lemnelor de foc și că nu au unde să-și spele hainele. Ei au mai spus că li s-au dat mitraliere ruginite din anii 70, cu care este „periculos să tragi”.

Imagini de la acest protest au fost postate pe canalul de telegram „Atenție, știri”.

Pe fundalul videoclipului se aude cum unul dintre protestatari cere să li se aducă mașini de spălat și să li se ofere condiții pentru ca mobilizații să se poată spăla în fiecare zi.

Un ofițer s-a apropiat de cel nemulțumit și i-a spus că va chema poliția dacă nu se potolește. 

Cu ce poliție ne sperii? Acum îi vom chema noi pe toți prietenii noștri, vor veni și ei și poliția, și vă vom [bate] pe toți. Nici măcar nu trebuie să suni – vor afla și vor veni ei înșiși. Colonele, explică-le băieților frățește”, a răspuns unul dintre protestatari.

Ofițerul a fost nevoit să plece în timp ce recruții fluierau și scandau insulte.

Până seara, autoritățile din Tatarstan au raportat despre „rezolvarea problemelor apărute în rândul celor mobilizați”. Potrivit Tatar-inform, Kirill Kulakov, șeful Școlii superioare de comandă a tancurilor din Kazan, i-a vizitat pe protestatari de două ori, iar Rustam Nygmatullin, viceprim-ministrul Tatarstanului, o dată.

După ce s-a dovedit, problema lemnului de foc umed a apărut din cauza ploilor recente și a lapoviței: rândurile superioare ale stivelor s-au dovedit a fi umede. Lemne uscate pentru foc au fost livrate la punctul de colectare. În plus, în corturi separate, au fost organizate locuri pentru încărcarea telefoanelor”, se arată în publicație.

Aceasta este a doua revoltă a celor mobilizați într-o singură săptămână. Pe 2 noiembrie, peste 100 de recruți din Chuvahia au protestat la centrul de formare din Ulyanovsk din cauza că nu au fost plătiți. Bărbații au spus că li s-au promis 195.000 de ruble pe lună, dar nu au văzut deloc banii.

Luna trecută o revoltă a rezerviștilor mobilizați a fost înregistrată și într-o tabără de pregătire din Republica Tulva din Siberia.

O înregistrare video a surprins un recrut în uniformă vorbind în fața a zeci de camarazi și, la un moment dat, chiar direct unui ofițer ce nu apare în imagini, luându-l la rost pe acesta din pricina faptului că au fost înrolați sub amenințare. Soldatul nou-mobilizat explica pe un ton sfidător, de ce comandanții și autoritățile nu mai merită respectul lor, exemplificând maniera plină de batjocură cu care au fost trimiși la luptă.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.