x


 • EUR
  4.7081
  USD
  4.1377
 • 0° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  0 km/h
  Umiditate

  0%
  Presiune

  0 hPa
string(7) "general"

O nouă revoltă împtriva REVOLUȚIEI FISCALE. “O să-i dăm în judecată”

"O sa-i dam in judecata, nu avem incotro. Stiti ca pentru angajatii de la Stat s-a spus ca se maresc salariile cu 25% ca sa compenseze efectele trecerii contributiilor de la angajator la angajat, insa au fost atenti sa introduca o prevedere potrivit careia daca suma rezultata in urma maririi e mai mare decat suma din grila de salarizare, ramane salariul prevazut in grila. Ei stiau de la inceput ce fac. Asta spune multe despre viziunea pe termen lung a Statului", au declarat pentru HotNews.ro reprezentantii Sindicatului National al Functionarilor Publici.

Author: Mihai Voican | Sursa: Money.ro | Publicat: 13.02.2018, 15:44 | Actualizat: 13.02.2018, 15:44

Managerii publici au fost recrutati prin procese de selectie complexe, in educatia lor investindu-se peste 13,6 milioane de euro. Ei au fost greu acceptati de sistem, fiind perceputi ca o amenintare, tocmai pentru ca erau formati la mari universitati europene si americane.

Fiind perceputi ca o amenintare, treptat cadrul legal a fost modificat in defavoarea acestora. Unora li s-a refuzat numirea, altii au fost fortati de imprejurari sa renunte si au cautat oferte mai bune pentru pregatirea lor, astfel ca acum mai sunt cam 300 de manageri publici in sistemul public, ceilalti gasindu-si de lucru in principal la Comisia Europeana. Scaderile actuale ale salariului net, prevazute cu buna stiinta prin cuantumurile stabilite in Legea salarizarii, variaza intre 10% si 30%, intre 2-300 lei si 3.500 lei, pentru unii colegi care gestioneaza fonduri europene.

 

Articolul integral pe HOTNEWS.