AcasăActualitateO nouă sursă de cutremure misterioase în Europa

O nouă sursă de cutremure misterioase în Europa

O serie de cutremure minore care au avut loc pe o insulă daneză din Marea Baltică au generat confuzie printre oamenii de știință.

Cutremurele care au avut loc pe insula daneză Bornholm din Marea Britanie au fost cauzate de “unde de presiune acustică provenite dintr-o sursă necunoscută”.

Inițial, se credea că mișcările seismice înregistrate sâmbătă au fost rezultatul cutremurelor.

Ulterior, seismologii au formulat ipoteza că acestea ar fi fost generate de explozii controlate din Polonia, situată la o distanță de peste 140 km spre sud.

Geus, o instituție independentă de cercetare și consultanță din cadrul Ministerului danez al Climei, Energiei și Utilităților, a primit peste 60 de rapoarte de la locuitorii din Bornholm, care au descris mișcări asemănătoare unui cutremur, caracterizate prin zgomote înfundate, tremurături și schimbări ale presiunii în urechi.

Potrivit Geus, intensitatea cutremurului a fost măsurată la magnitudinea de 2,3.

Bornholm, o insulă stâncoasă situată în Marea Baltică, se află la sud de Suedia, la nord-est de Germania și la nord de Polonia, și este locuită de aproximativ 40.000 de persoane.

În același timp, autoritățile poloneze au recunoscut că în timpul exercițiului militar Anakonda23 de la Ustka, în nordul Poloniei, s-a înregistrat o activitate intensă, implicând avioane de luptă cu reacție și trageri reale de artilerie.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.