O procesiune discretă și restrânsă! RUGĂCIUNI pentru încetarea PANDEMIEI în București

0
O procesiune discretă și restrânsă! RUGĂCIUNI pentru încetarea PANDEMIEI în București

O procesiune cu moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştilor, a avut loc, duminică, pe străzile Capitalei, scrie Agerpres.

 

Potrivit Basilica.ro, procesiunea, condusă de episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieşteanul, a fost una „discretă, restrânsă, formată din trei autovehicule”.

 

De pe Dealul Patriarhiei, după Sfânta Liturghie, moaştele şi icoana Sfântului Dimitrie au fost duse spre Spitalul Municipal – Politehnica – Mihai Bravu până la Spitalul „Victor Babeş”, unde a avut loc o primă oprire şi a fost rostită o ectenie şi rugăciunea specială pentru încetarea noii epidemii.

 

Procesiunea a continuat spre Institutul „Matei Balş”, unde s-a făcut o nouă oprire şi au fost rostite rugăciuni. Mai departe, alaiul a mers spre Piaţa Victoriei – Universitate – Unirii.

 

La Universitate, a avut loc a treia oprire, în faţa Crucii eroilor martiri din 1989 fiind intonat troparul Sfântului Dimitrie cel Nou.

 

Revenită la baza Dealului Patriarhiei, procesiunea s-a oprit la Crucea Brâncovenească, unde a fost rostită încă o ectenie, iar moaştele au fost reaşezate în catedrală.

 

Pe tot parcursul traseului clericii au rostit rugăciuni către Sfântul Dimitrie pentru izbăvirea de boală şi încetarea epidemiei de coronavirus.

 

Articolul integral pe HOTNEWS