AcasăExterneO rachetă nord-coreeană a căzut în mare, în zona economică exclusivă a...

O rachetă nord-coreeană a căzut în mare, în zona economică exclusivă a Japoniei: ”Absolut inacceptabil”

Premierul japonez Fumio Kishida a declarat vineri că o rachetă nord-coreeană pare să fi căzut în mare în Zona Economică Exclusivă (ZEE) a Japoniei, în largul insulei Hokkaido, relatează AFP şi dpa, citate de Agerpres.ro.

„Racheta balistică lansată de Coreea de Nord pare să fi aterizat în ZEE la vest de Hokkaido”, a declarat Fumio Kishida jurnaliştilor la Bangkok, unde participă la un summit asiatic, calificând acest tir „absolut inacceptabil”. Premierul japonez a precizat că nu au fost semnalate daune la nave sau avioane. ZEE japoneză se extinde până la 200 de mile marine (370 de kilometri) de la zona de ţărm.

„Am protestat ferm în faţa Coreei de Nord. (Aceasta) repetă actele de provocare cu o frecvenţă fără precedent. Reiterăm cu fermitate că acest lucru este absolut inacceptabil”, a subliniat premierul nipon.

„Japonia, Statele Unite şi Coreea de Sud trebuie să se coordoneze îndeaproape pentru a lucra la denuclearizarea completă a Coreei de Nord”, a adăugat el.

Premierul japonez Fumio Kishida a menţionat că în cursul întrevederii avute la Bangkok cu preşedintele chinez Xi Jinping şi-a exprimat „preocupările profunde” cu privire la mai multe probleme de securitate regională.

Potrivit Statului Major sud-coreean „Coreea de Nord a lansat un ICBM” (rachetă balistică intercontinentală), a declarat un oficial din domeniul apărării. Anterior, armata sud-coreeană a indicat ca a detectat „lansarea unei rachete balistice neidentificate în direcţia est”.

sursa: Agerpres.ro

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.