O rază de soare a luminat sicriului Reginei Elisabeta, într-o procesiune în Edinburgh

O rază de soare s-a ivit deasupra sicriului Reginei Elisabeta a II-a, care era transportat la Catedrala St Giles din capitala Scoţiei, în timpul procesiunii funerare a suveranei britanice, relatează Daily Mail.

Sute de mii de oameni au putut fi văzuți așteptând pe străzi, în timpul procesiunii conduse de regele Charles al III-lea, în încercarea de a-și lua rămas bun de la suverana britanică, care a avut cea mai lungă domnie din toate timpurile. 

Imaginea surprinsă pare să arate un fascicul de lumină care strălucește în linie directă cu mașina funerară în care a fost transportat sicriul Reginei. Fotografia a fost făcută ca parte a unei procesiuni conduse de Charles al III-lea împreună cu cei trei frați ai săi, în timp ce Majestatea Sa a fost transportată de la Palatul Holyroodhouse. 

În timp ce imnul național era cântat, sicriul a fost pus în mașină funerară. Regele Charles al III-lea alături de Prințesa Anne, Prințul Andrew și Prințul Edward, au urmat mașina funerară în care se afla iubita lor mamă. 

Momentul simbolic este al doilea dintr-o serie de semne după anunțul morții Majestății Sale, primul fiind reprezentat de apariția unui curcubeu dublu deasupra Palatului Buckingham cu puțin timp înainte de a fi anunțată moartea Reginei Elisabeta a II-a, alături de un alt curcubeu la Castelul Windsor. Curcubeu la Palatul Buckingham Regina Elisabeta FOTO Getty Images

Curcubeul de la Palatul Buckingham. FOTO Getty Images

Un utilizator al rețelei de socializare Twitter a afirmat: „Curcubeul de la Castelul Windsor m-a făcut să plâng. Regina ne-a trimis un semn”. 

Un curcubeu se ivește, în timp ce steagul Angliei este coborât în bernă la Windsor în această seară. O imagine remarcabilă. La revedere, doamnă”, a scris un alt utilizator al Twitter. 

Alții au considerat acest moment simbolic ca fiind un semn că regina „ne-a părăsit cu adevărat”. 

În timpul procesiunii, Ducele de York nu era în uniformă militară ca frații săi, după ce Majestatea Sa i-a retras titlurile militare onorifice din cauza scandalului Epstein.

 În timpul procesiunii, un tânăr în vârstă de 22 de ani a fost arestat, luni, la Edinburgh, în Scoția, după ce a strigat „Andrew, ești un bătrân bolnav!”. 

Mii de oameni au ieșit pe străzi și au aplaudat în timp ce trupul neînsuflețit al Reginei Elisabeta a II-a era transportat la catedrală. 

Sicriul suveranei britanice a fost acoperit cu o coroană de flori alcătuită din trandafiri, frezii și crizanteme, toate fiind albe.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri