”O scadere dramatica”

O stire de cateva randuri din ultima zi a lunii trecute a dat peste cap toate statisticile legate de piata de fuziuni si achizitii pe care consultantii din domeniu le credeau batute in cuie pentru primele sase luni ale anului: operatorul de telefonie Cosmote cumpara Zapp pentru 61 mil. euro si preia si datoriile de 146 mil. euro – in total o tranzactie de 207 mil. euro.

Chiar daca este un deal relativ mic, intr-o piata de M&A (Mergers and Aquisitions – fuziuni si achizitii) descrisa tot mai frecvent de consultanti prin epitete gen “inghetata” sau “moarta”, suma devine semnificativa. Evenimentul in sine merita toata atentia.

Mai ales ca anuntul cu privire la vanzarea Zapp a venit intr-un moment in care media de business inca mai publica analize pe marginea unei alte tranzactii de referinta, petrecuta pe 26 iunie – vanzarea pachetului de 25% pe care Dinu Patriciu il mai detinea in Rompetrol catre acelasi KazMunaiGaz (KMG). Sa fie toate astea mult asteptatul semn ca piata traieste? Citeste integral articolul in MOMEY EXPRESS.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri